Stor konference om smagssans og bæredygtighed
Vil du vide mere om bæredygtig kaffekultur? Forbrugernes syn på økologisk vin? Bælgplanters rolle i en sund og bæredygtig kost? Eller hvordan undervisningen i madlavning på folkeskolen er gået fra et fokus på opskrifter til et fokus på smag?
Så kom med den 16. og 17. august, hvor den store smagskonference ”Creative Tastebuds” løber af stablen.
Sammen med forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet og måltidslaboratoriet Institute of Meals byder Aarhus Universitet velkommen til forskere, praktikere og andre smagsinteresserede for at sætte fokus på, hvordan vores smag kan være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg for både mennesker og planet.
Første udgave af Creative Tastebuds fandt sted i forbindelse med kulturby-året 2017 i Aarhus, og det blev besluttet at gentage succesen i 2020 - men måtte flyttes til i år, hvor konferencen dels vil finde sted på Maltfabrikken i Ebeltoft, dels online.
På programmet er perlerække af indlæg fra internationalt kendte forskere, der på forskellig vis vil kaste lys over sammenhængen mellem smag og bæredygtighed.
Du kan læse mere om arrangementet, indlæggene – og hvordan du kan tilmelde dig på dette link.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Yderligere oplysninger
Kontakt: Lektor Susanne Højlund Pedersen, Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Antropologi, etnosh@cas.au.dk - Tlf.: 87162125
Nogle af deltagerne i ”Creative Tastebuds” har allerede givet deres vinkel på bæredygtighed og smag i et særnummer af det videnskabelige tidsskrift International Journal of Food Design, som ligger frit tilgængeligt på dette link.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Digitale tvillinger skal gøre fremstillingsindustrien mere robust over for uforudsete begivenheder27.3.2024 09:15:13 CET | Pressemeddelelse
Force majeure, ufred, blokerede handelsruter, pandemier. Uforudsete nedbrud i den globale forsyningskæde som følge af pludselige hændelser gør fremstillingsindustrien sårbar. Det skal et nyt internationalt forskningsprojekt nu forsøge at tackle.
Danske spildevandsanlæg leder masser af medicinrester ud i naturen: Nu er løsningen der25.3.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har demonstreret, at det er muligt at fjerne mere end 95 procent af de aktive stoffer fra medicinresterne i spildevandet, inden det ledes ud i naturen. I dag fjerner vi kun omkring 20 procent.
Østgrønlændere har store mængder miljøgifte i kroppen: Får giften ind gennem maden19.3.2024 14:26:32 CET | Pressemeddelelse
Især de østgrønlændere, der spiser isbjørn, sæl og hval, har forhøjede niveauer af giftstoffer i blodet, viser ny forskning.
Hvad er værdien af arealbaserede naturindsatser?19.3.2024 12:55:58 CET | Pressemeddelelse
Dansk Naturindikator 2.0 skal give svaret i et nyt forskningsprojekt til gavn for lodsejere, virksomheder og kommuner.
Forskere slår alarm: Hvert år dør alt for mange marsvin i fiskernes garn7.3.2024 07:34:11 CET | Pressemeddelelse
For at holde den nuværende bestand af marsvin i de indre danske farvande stabil, må kun 24 marsvin dø i fiskernes net om året. Som det er nu, dør over 900 årligt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum