If Skadeforsikring

Stor købelyst og investeringsvilje løfter Ifs resultat

Del

God kundevækst, loyale kunder og et solidt løft i privates købelyst gør, at forsikringsselskabet If for tredje kvartal kan præsentere et stærkt resultat. Koncernchef Morten Thorsrud fremhæver, at privatkunderne bidrager til væksten og et resultat på 2,03 milliarder svenske kroner for tredje kvartal 2020.

De private investeringer ser ud til at øges i Norden, og det slår positivt ud på salg og fornyelse af forsikringer hos If, der er Nordens største forsikringsselskab.

- Hen over sommeren og ind i efteråret har folk investeret i biler, sommerhuse, både og autocampers. Det mærker vi på efterspørgslen af vores forsikringer, siger Ifs koncernchef Morten Thorsrud.

- Samtidig har vi kontakt med mange virksomheder og privatpersoner som oplever hårde tider, noget som viser, hvor udfordrende den aktuelle situation er.

Onlinesalg for over 1 mia. SEK
På nordisk plan har If oplevet en næsten eksplosiv interesse for personforsikringer under coronatiden, med en stigning i antal forespørgsler på over 50 % og et løft i salget med cirka 20 %. Også i Danmark ses ved udgangen af tredje kvartal en begyndende øget vækst.

- Vi oplever, at mange har behov for rådgivning i relation til personforsikringer. For os er det vigtigt hjælpe til, at folk får de forsikringer, der passer til den enkelte person, familie eller virksomhed, siger koncernchefen.

- Det er også særlig godt at se, at det samlede digitale salg af forsikringer i If-koncernen fortsætter med at stige. Vi har år til dato solgt forsikringer online til Privat-segmentet for over 1 milliard svenske kroner, og det viser, at onlinesalg af forsikringer bliver stadig mere vigtigt, siger Morten Thorsrud.

God omkostningskontrol
- Det er vigtigt at fremhæve vores medarbejdere, som har taklet dette udfordrende år på en helt utrolig måde. Som selskab har vi klaret dette med god omkostningskontrol og uden større ekstra investeringer på IT-siden. Det har været muligt, fordi vi har været på forkant i digitaliseringen af vores virksomhed, siger Ifs koncernchef.

Morten Thorsrud siger også, at ændrede vaner og tendenser i befolkningen på grund af pandemien bidrager til mindre skadesudgifter. Dette udlignes dog til dels af store skadesudbetalinger inden for rejser og for storskader i Industri-segmentet. Udgifterne for corona-relatererede erstatningskrav efter årets første ni måneder er opgjort til 375 millioner svenske kroner.

Koncernresultat for tredje kvartal
Koncernresultatet for tredje kvartal 2020 viser en fortsat stærk fremgang for Nordens største forsikringsselskab.

  • Combined ratio for årets 9 første måneder ender på 82,4 (84,3 % i 2019).
    For tredje kvartal 2020 er combined ratio på 82,9 (83,5 % i tredje kvartal 2019).
  • Teknisk resultat for tredje kvartal er 2 036 MSEK (1 976).
  • Præmieindtægter i tredje kvartal var 10 211 MSEK (10 126).
  • If har totalt set en præmievækst på 5,2 % for kvartalet.
  • Investeringsresultatet viser fortsat god fremgang efter det bratte fald tidligere på året. For tredje kvartal var det på 542 MSEK (477).

Det danske resultat
If fortsætter også den gode vækst på det danske marked dette kvartal.

  • Præmieindtægter i tredje kvartal var 752 MDKK (688 MDKK i tredje kvartal 2019).
  • Teknisk resultat i tredje kvartal var på 107 MDKK (55 DKK i tredje kvartal 2019).
  • Combined ratio endte for årets ni første måneder på 90,8 (91,2 %). Combined ratio endte på 87,0 i tredje kvartal (92,8).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om If Skadeforsikring

If Skadeforsikring
If Skadeforsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

http://www.if.dk/

If er Nordens største skadeforsikringsselskab. Vi forsikrer det værdifulde i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. Vi sørger også for, at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. Takket være 7.900 dygtige medarbejdere, heraf godt 600 i Danmark, kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er ejet af den finske finanskoncern Sampo, og er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Skadeforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum