Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Stor interesse for turismeudvikling: 26 projekter i hele landet støttes med 50 mio. kr.

Del

Med turismestøtte for i alt 50 mio. kr. sætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu fart og retning på udviklingen af Danmarks turismelandskab.

Støtten falder i to hovedgrupper: Langt størstedelen af midlerne - 40 mio. kr. - går til konsolidering og udviklingsaktiviteter i de tværkommunale turismedestinationsselskaber, mens der gives støtte for 10 mio. kr. til mindre turismeprojekter, herunder turismeevents og international markedsføring.

”Det samlede støttebeløb er et markant skub i den rigtige retning til dansk turisme. Vi får bedre turisttilbud, der kan tiltrække flere turister og skabe vækst og udvikling i hele landet,” siger Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Støtten til de tværkommunale destinationsselskaber sker som følge af erhvervsfremmereformen, der trådte i kraft 1. januar 2019. Her er et af hovedmålene konsolidering i 15-25 turismedestinationsselskaber.

18 destinationsselskaber er nu grundlagt, konsolideret eller under udvikling, og med tilsagn til ansøgninger fra alle destinationsselskaber landet over bidrager erhvervsfremmebestyrelsen markant til, at fremtidens turismearbejde får ekstra gode betingelser.

”De mange ansøgninger om støtte til konsolidering og udvikling af destinationsselskaber vidner om, at interessen for turismeudvikling er stærk i hele landet, og vi er meget tilfredse med, at landets kommuner og andre turismeaktører er gået aktivt ind i arbejdet med at styrke og forme fremtidens turismelandskab,” siger Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Udover tilsagn til destinationsselskaberne får otte ansøgere midler fra en særlig pulje på 10 mio. kr. til lokal og tværgående turismeudvikling. To tredjedele af støtten - 6,6 mio. kr. - går til projekter, der skal styrke udviklingen af turistoplevelser omkring Østersøen og forbedre den internationale markedsføring af regionen, mens den resterende del af puljen bevilges til to projekter, der har til formål at styrke helårsturismen på henholdsvis Samsø og Bornholm.

Generelt har der været stor interesse for erhvervsfremmebestyrelsens turismepulje. Der er ansøgt for ca. 108 mio. kr., og 42 ansøgninger er indstillet til bestyrelsen. Heraf har 26 fået tilsagn eller betinget tilsagn, mens 16 ansøgninger har fået afslag.

Næste runde af ansøgninger til midlerne under puljen til lokale og tværgående turismeprojekter forventes at blive annonceret primo 2020.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om turismestøtten, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Lasse Fridberg Bilstrup på 35 29 15 10 eller LasBil@erst.dk

Læs mere om turismestøtten her: https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/stoettede-projekter

Du kan læse mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse på www.erhvervsfremmebestyrelsen.dk.

Billeder

SÅDAN ER TURISMESTØTTEN FORDELT GEOGRAFISK: 26 turismeprojekter har fået sammenlagt 50 mio. kr. i støtte. Sådan er støtten fordelt inden for de tværkommunale erhvervshuses geografi. Kort: Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
SÅDAN ER TURISMESTØTTEN FORDELT GEOGRAFISK: 26 turismeprojekter har fået sammenlagt 50 mio. kr. i støtte. Sådan er støtten fordelt inden for de tværkommunale erhvervshuses geografi. Kort: Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1717https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Styrket digitalisering skal geare virksomhederne til tiden efter COVID-19-krisen2.4.2020 09:26:24 CESTPressemeddelelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler nu det succesfulde SMV:Digital-program 20 mio. kr. til en hurtig indsats for at styrke 200 mindre virksomheders digitalisering og e-handel. Digitalisering kan ikke afbøde konsekvenserne af COVID-19, men det kan gøre det enklere at drive virksomhed i en svær tid og muliggøre, at kunderne nås på nye måder. Samtidig kan investeringer i digitalisering og e-handel give virksomhederne et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19-krisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum