SEAS-NVE

Stor interesse for støttepulje til regional udvikling

Del

I alt 100.000 kroner uddeles i disse dage til ti forskellige fællesskaber i Region Sjælland. Der er indgået i alt 451 ansøgninger til SEAS-NVE’s donationsprogram, der halvårligt uddeler ti donationer af en værdi på 10.000 kroner. Det er en stigning på små 20 procent siden forårets uddeling.

Bred geografisk spredning af donationerne
Bred geografisk spredning af donationerne

”Vi har siden opstarten af vores donationsprogram i 2013 oplevet stor interesse fra alt fra klassiske fællesskaber som idrætsforeninger, forsamlingshuse og spejdere, men oplever også en stigende interesse fra andre typer fællesskaber som kultur- og kunstforeninger og denne gang en lokal biograf. Det vidner om, at vi med vores donationsprogram har ramt et koncept, som på den ene eller anden måde, kan komme alle vores andelshavere – ældre som unge – til gode. Vi er glade for interessen, og sammen med vores andelshavere vil vi fortsætte med at give tilbage til fællesskabet i regionen”, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE.

Donation muliggør fortsat legende indlæring

Dina Hummelgaard er lærer på Fjordskolen Lyshøj, der ligger i Hyrdehøj Skov ved Roskilde, og er en af de mange fra oplandets skoler, institutioner og foreninger, der bruger Økobasen.

”Vores fælles Økobase, som bruges af både skoler, børnehaver og andre fritidsinstitutioner danner rammen om en masse gode aktiviteter i vores lokalområde. Det at kunne tilbyde legende indlæring i det fri giver store fordele indlæringsmæssigt, og det betyder meget i et lille lokalområde som vores, at vi kan tilbyde børnene denne type undervisning. Vi er flere, der har brugt en del kræfter på at inddrage lokalområdet og på at vise, at undervisning i det fri er en vigtig prioritet. Derfor er vi også rigtig glade for, at lokalmiljøet i form af SEAS-NVE bakker op om vores projekt”.

Økobasen får støtte til kunne reparere ødelagt inventar og sætte tiltrængte udskiftninger af udendørs undervisningsmateriale i gang.

Følgende ti fællesskaber er udvalgt til at modtage en donation i efteråret 2017:

  1. Økobasen, Hyrdehøj Skov, Roskilde. Får støtte til kunne reparere ødelagt inventar og sætte tiltrængte udskiftninger af udendørs undervisningsmateriale i gang, så den fortsat kan bruges af lokalområdets mange skoler, institutioner og øvrige besøgende.
  2. Næstved Døveforening, Næstved. Får støtte til at arrangere en julefest med traditionel julemad og med socialt samvær for foreningens døve og hørehæmmede medlemmer, der er i alderen 70-89 år, fredag d. 29.december 2017 i Næstved.
  3. Fejø Kammermusikfestival 2018, Fejø. Får støtte til at dække honorarer til de musikere, der spiller på Fejø Kammermusikfestival 2018, som arbejder på at fortsætte øens succes med at afholde en velbesøgt festival i et afsidesliggende område.
  4. Ældre Sagen Nysted, Nysted. Får støtte til at lave sociale arrangementer i Kettinge Kirke, som bl.a. inkluderer fællesspisninger og et forsøg på at skaffe flere besøgsvenner til Besøgsvenne- og Vågetjenesten.
  5. Karrebæksminde Vinterbadeklub, Næstved. Får støtte til at anlægge en badebro, som kan bruges af alle, og som skal gå hen over en stenmole, så der på den måde bliver direkte adgang til havet.
  6. IF Frem Bjæverskov Gymnastik, Køge. Får støtte til at anlægge et udendørs træningsområde med bl.a. udendørs crossfit faciliteter, som kan bruges af både foreningens mange medlemmer og af lokalområdets børn og unge.
  7. Mørkøv Kinos Venner, Mørkøv. Får støtte til at udskifte gamle stofledninger og fatninger i den lille lokale biograf med tidssvarende LED belysning i biografsalen og i den tilhørende kiosk. 
  8. Dianalund Idrætsforening, Gymnastikafdeling. Får støtte til at anskaffe sig en ny Airtrackbane springbane til foreningens mange unge gymnaster.
  9. ”Grønne hjerte og oasen gennemstrømmer byen”, Regstrup. Får støtte til at etablere en shelterplads, som skal give Regstrup og omegn, nær Holbæk, et sted at samles om og dermed være med til at skabe et sammentømret fællesskab i byen.
  10. Tårnborg Lokalråd, Korsør. Får støtte til at gøre Hasleby Naturpark til et attraktivt og rekreativt område for lokalområdets beboere. Støtten skal bl.a. bruges på at anskaffe borde og bænke, som skal tiltrække flere til området.

Nøgleord

Kontakter

Christian Hørdum Andersen, Kommunikationskonsulent i SEAS-NVE, telefon: 59 21 48 90, mail: crh@seas-nve.dk

Billeder

Bred geografisk spredning af donationerne
Bred geografisk spredning af donationerne
Download
Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE
Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE
Download
Tidligere donationsmodtagere fra Spejd-Niløse spejderne
Tidligere donationsmodtagere fra Spejd-Niløse spejderne
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Fakta om SEAS-NVE’s donationsprogram:

Formålet med SEAS-NVE’s donationsprogram er at støtte lokale fællesskaber for derigennem at bidrage positivt til udvikling og aktivitet i region Sjælland. To gange om året uddeler SEAS-NVE 10 gange 10.000 kroner til forskellige initiativer i regionen.

Næste uddeling sker i marts med ansøgningsfrist den 10. marts 2018 klokken 14.00.

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum