Haderslev Kommune

Stor interesse for at gå med far i køkkenet

Del

I Haderslev Kommune får fædre og deres børn nu mulighed for at komme i køkkenet og lære at lave lækker og sund mad sammen på "Fars Køkkenskole" - et madlavningskursus kun for fædre og børn. Pladserne på de to første hold blev revet væk.

Det står ikke for godt til med mænds sundhed. Mænds livstilsvaner er så markant dårligere end kvinders, at de i højere grad rammes af kroniske sygdomme og lever 4-5 år kortere end danske kvinder. Desuden er der meget få sundhedstilbud, som er tilrettelagt med fokus på mændenes behov.

Det vil Haderslev Kommune gøre noget ved og tilbyder derfor nu kommunens fædre at gå på "Fars Køkkenskole", som er et sundhedsfremmende tilbud på fædrenes præmisser. Køkkenskolen handler om at være sammen med sine børn, blive bedre i køkkenet og på den måde udvikle sundere madvaner i fællesskab.

I Haderslev Kommune starter de to første hold i næste uge i henholdvis køkkenet på Gram Skole og i køkkenet i Sundhedscenter Vojens. Den store interesse for "Fars Køkkenskole" har betydet, at de to hold meget hurtigt blev fyldt op. Derfor vil der også komme yderligere to køkkenskoler i foråret 2017. Det er gratis at deltage. Tilmelding til forårets kurser åbner senere.

I Haderslev Kommune finansieres "Fars Køkkenskole" af Udvalget for Sundhed og Forebyggelse. Udvalgsformand Preben Holmberg glæder sig over den store tilslutning:

"Vi er utroligt glade for den store opbakning til "Fars Køkkenskole." Det er et fantastisk koncept med fokus på mænds og børns sundhed - såvel den fysiske som den mentale. Vi er derfor stolte over at være blandt de første kommuner til prøve det."

En køkkenskole forløber over fem aftener i løbet af et halvt år, hvor 10 fædre og deres børn undervises én aften om måneden i et stort køkken.

I "Fars Køkkenskole" er der fokus på madglæde, samvær og sjove oplevelser, og på hvordan fædrene bliver gode til at inddrage børnene i madlavningen. Her får børnene lov til at bruge den store og skarpe kniv - fremfor den lille og sløve - og så er det kun for fædre, bonusfædre, bedstefædre og deres børn. Det giver en helt speciel stemning i køkkenet.

"Fars Køkkenskole" er udviklet og afprøvet af over 350 fædre og deres børn i Vallensbæk Kommune med støtte fra Nordea-fonden i 2012-2014. Her var køkkenskolen så stor en succes, at folkene bag Vallensbæk-konceptet nu hjælper med at udbrede til en lang række kommuner - heriblandt Haderslev Kommune, så endnu flere fædre og børn oplever glæde i køkkenet, får sundere vaner og får styrket deres relation.

Læs mere om "Fars køkkenskole" og find opskrifter og videoer på www.farskoekkenskole.dk

Fakta

  • Fars køkkenskole er et madlavningskursus for fædre og børn, der går i 2.-4. klasse
  • Fars køkkenskole blev udviklet og afprøvet i Vallensbæk Kommune. Over 350 fædre og 370 børn har i perioden 2012-2014 været på Fars køkkenskole, hvilket svarer til ca. 40 % af de børn, der gik i 2.-4. klasse
  • Fars køkkenskole rammer i høj grad et behov hos fædre om at have en meningsfuld aktivitet sammen med sit barn/sine børn, og resultaterne er overbevisende
  • 9 ud af 10 fædre oplever at de er blevet meget bedre til at lave mad sammen med deres barn, og 2 ud af 3 har oftere deres børn med i køkkenet derhjemme.
  • Efter Fars køkkenskole oplever fædrene, at de har fået styrket relationen til deres barn
  • Fars køkkenskole starter op i mindst 10 kommuner landet over med hjælp fra Vallensbæk Kommune og Nordea-fondenKontaktinformation:

Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, telefon 24 44 40 55

Koordinator, Winnie Holm Lorenzen, Sundhed og Forebyggelse, telefon 74 34 03 42, wini@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum