Lolland Kommune

Stor interesse for at blive domsmand og nævning

Del

Det er strømmet ind med ansøgninger til Lolland Kommune fra borgere, som gerne vil være domsmænd og nævninge. I alt har 287 borgere i kommunen frivilligt meldt sig til grundlisten over personer, som kan blive udpeget til at afsige domme i By- og Landsretten i perioden 2020-2023. Det er 221 flere end for fire år siden, hvor der sidste gang skulle findes borgere til grundlisten.

Ud af de 287 ansøgere har Grundlisteudvalget i Lolland Kommune i dag udvalgt 149 til grundlisten.

”Vi står i den heldige situation, at vi denne gang ikke mangler interesserede borgere til grundlisten. Tværtimod har vi modtaget så mange ansøgninger fra gode kandidater, at det har været svært at vælge. Jeg er selvfølgelig rigtig godt tilfreds med, at informationskampagnen har båret frugt, og jeg værdsætter, at der i vores kommune er så stor en lyst og vilje til at engagere sig i den vigtige samfundsopgave. Alle ansøgerne skal have mange tak for interessen,” siger formand for grundlisteudvalget Leif Utermöhl.

Grundlisteudvalget har nu sammensat en liste med borgere, som egner sig til at virke som domsmænd og nævninge. Derudover har de i udvælgelsen taget hensyn til kravet om, at listen skal udgøre et bredt sammensat udsnit af Lolland Kommunes befolkning i forhold til køn, alder og etnicitet. Det har ikke været et problem, da der er kommet tilpas mange ansøgninger fra alle befolkningskategorier.

Grundlisten skal senest 1. april 2019 sendes videre til Østre Landsret, der foretager en vurdering af, hvilke ca. 120 personer der skal med på den endelige liste.

Alle ansøgere vil få direkte besked om, hvorvidt de er optaget på listen eller ej. En optagelse på listen betyder, at man er med i lodtrækningen, når der skal findes domsmænd eller nævninge til retssager ved de danske domstole. Der er derfor ingen garanti for, at man bliver udpeget, selvom man står på listen.

Læs mere om at være lægdommer og kriterierne for at blive det på domstolens hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Leif Utermöhl
Formand for Grundlisteudvalget og medlem af byrådet, Lolland Kommune
Tlf. 20 25 92 45

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Styrk Din Hjerne-karavane informerer om demens6.5.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Kunne du tænke dig at vide mere om demens? Vil du gerne vide, hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for et familiemedlem, en ven, eller en nabo? Eller er du nysgerrig på, hvad du selv kan gøre for at styrke hjernen og reducere risikoen for hukommelsesvanskeligheder? Så kom og få en snak med fagspecialister og frivillige, når Styrk Din Hjerne-karavanen kommer rundt i Lolland Kommune den næste måned. Eller mød op til en af de kommende temaaftener om demens, og få svar på dine spørgsmål.

Lolland Kommune med forrest i kampen mod klimaudfordringerne3.5.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune skal sammen med 19 andre danske kommuner udvikle ambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens førende byer på området. De 20 kommuner er udvalgt til det danske klimaprojekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. Det er foreningen Realdania, der sammen med det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank CONCITO, står bag DK2020.

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum