Egedal Kommune

Stor glæde: Vindekilde og Søsum tages ud af råstofplan 2020

Del

Et omdiskuteret graveområde ved Vindekilde i Egedal Kommune er blevet taget ud af regionens råstofplan 2020. Det glæder kommunens politikere, der tidligere har råbt op, da der har været usikkerhed om blandt andet borgernes sundhed.

Det er Region Hovedstadens forretningsudvalg der har anbefalet en ny råstofplan til regionsrådet, hvor Vindekilde graveområde og Søsum interesseområde er taget ud af planen.Blandt andet på baggrund af en undersøgelse om de helbredsmæssige konsekvenser ved støvpartikler. Det vækker stor glæde på tværs af partierne i Egedal Kommune.

Egedals Borgmester, Karsten Søndergaard udtaler:

- Det er en meget god nyhed for både borgerne og for naturen her i Egedal. Der ville være store trafikale udfordringer ved at tage Vindekilde og Søsum med i råstofplanen. Meget af kommunens natur ville blive skæmmet, men vigtigst af alt, så har der været stor usikkerhed om borgernes sundhed i forbindelse med graveriet. Det er ikke smukt at bo med en grusgrav som nabo – og det er ikke rart, at ens daglige trafikale forbindelser belastes af tung trafik. Men vi har været meget bekymrede for, hvad støvpartiklerne fra en grusgrav, kunne betyde for borgernes sundhed. Derfor er vi glade for at regionen har undersøgt de helbredsmæssige konsekvenser ved støv fra grusgravene. Nu håber jeg bare at Regionen holder fast i deres prioritering denne gang.

Formand for Planudvalget i Egedal, Ib Sørensen, udtaler:

- Først skulle der graves, så skulle der ikke, så skulle der igen og endelig er det nu igen blevet taget ud af råstofplanen. Jeg synes, det vidner om, at det aldrig skulle have været en del af råstofplanen i første omgang. I Egedal kommune vil vi rigtig gerne udvikle. Med til udvikling hører nybyggeri og ikke mindst en ny motorvej til Frederikssund. Frederikssundsmotorvejen kræver byggematerialer, hvoraf flere skal komme fra de råstoffer, vi har i mulden der, hvor motorvejen skal løbe. Blandt andet i Egedal Kommune. Vi anerkender selvfølgelig behovet for at grave nye råstoffer op, og bidrager også i stort omfang. Men den usikkerhed der har været forbundet med Vindekilde og Søsum har været for stor.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal, Bo Vesth, udtaler:

- Forhåbentlig har vi nu fået alle parter overbevist om at det ikke er en god ide at grave i Vindekilde og Søsum. Det ville have haft store konsekvenser for kommunens natur, hvis tung trafik skulle køre på landsbyvejene. Vejene der går igennem bysamfundene er smalle med skarpe sving og mange bakker. Den øgede mængde tung trafik ville uundgåeligt have haft store negative konsekvenser for Egedal Kommune som helhed og påvirke både landskab, dyreliv, og ikke mindst de borgere, som bor langs med vejene, så ja det er en virkelig god nyhed.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum