De Danske Bilimportører

Stor fremgang i det sjællandske bilsalg i marts

Del

Ligesom i resten af landets regioner var bilsalget i Region Sjælland meget tynget af corona-nedlukningen i januar og februar. Med genåbningen af detailhandlen er udviklingen vendt, og der blev nyregistreret 2.661 personbiler i den forgangne måned i regionen, hvilket er 47,4 procent flere end sidste år i samme måned.

Med marts måneds tilgang af nye biler endte personbilsalget i 1. kvartal i Region Sjælland ”kun” 18,7 procent under sidste års niveau i samme periode. Med til historien hører samtidig, at samfundet kun kæmpede med corona-nedlukning i anden halvdel af marts sidste år, imens coronaen spolerede bilsalget i både januar og februar i år.

”Genåbningen var tiltrængt for bilsalget i Region Sjælland, og vi er rigtigt glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Det er efterhånden længe siden, at vi har oplevet et bilsalg, der på landsplan opnåede knap 24.000 nyregistreringer på en enkelt måned,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

National salgsrekord for plug-in hybriderne

I marts blev indregistreret 4.705 nye plug-in hybrider i Danmark, hvilket er alletiders salgsrekord for teknologien. Generelt har plug-in hybriderne haft et rigtigt godt 1. kvartal i 2021, og bare i Region Sjælland blev der indregistreret 857 nye plug-in hybridbiler. Det svarer til 17,8 procent af regionens nyregistreringer i 1. kvartal. Lægger vi hertil salgsandelen af elbiler, når den samlede, opladelige salgsandel for 1. kvartal i landets næstmindste region op på 25,8 procent. Til sammenligning var 9,1 procent af alle nyregistreringer el- eller plug-in hybridbiler sidste år i samme kvartal.

Til trods for svære arbejdsbetingelser havde de grønne biler et særdeles udmærket 1. kvartal. På landsplan var knap hver fjerde nye bil i 1. kvartal enten en el- eller plug-in hybridbil. Det går overraskende hurtigt med omstillingen af bilparken,” siger Mads Rørvig.

Yderligere oplysninger

Interview og citater:
Adm. Direktør Mads Rørvig, tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk

Data, statistik og bilag:
PA- & kommunikationskonsulent Sara Gabrielsen, tlf. +45 71 11 94 91 eller slg@bilimp.dk

Pressefoto

Klik her

Fakta

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Kontakter

Sara GabrielsenPublic affairs- og kommunikationskonsulent

Kontakt for data og statistik.

Tlf:71119491slg@bilimp.dk

Billeder

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum