DI - Dansk Industri

Stor forskel på timeprisen på Fyn

Del

På Langeland koster det 700 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse, mens det i Kerteminde kun koster 420 kroner i timen. I Assens, Faaborg-Midtfyn, Nordfyns, Nyborg og på Ærø laver kommunen byggetilladelsen gratis. Der er store forskelle på de fynske kommuners timepriser, viser nye tal fra DI Byggeri.

Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal på Langeland, i Odense eller Svendborg, koster det henholdsvis 700 og 690 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Kerteminde klarer kommunen papirarbejdet til 420 kroner i timen.

Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

- En timepris på omkring 700 kroner er i den høje ende, men hvis sagsbehandlingen er effektiv, så ventetiden er kort, er der sådan set ikke noget i vejen med timeprisen. Men når ventetiden er over to måneder i Odense og på Langeland, og lidt over en måned i Svendborg, så hænger pris og kvalitet ikke sammen. Selvom Kerteminde har en lavere timepris, så kan det aldrig kompensere for, at de har en gennemsnitlig ventetid på byggetilladelser på næsten tre måneder. Her er plads til forbedringer, siger næstformand for DI Byggeri Fyn Claus Larsen og uddyber:

- Kommunerne må ikke tjene penge på sagsbehandlingen men højst opkræve et beløb, der svarer til deres faktiske udgifter. Vi betaler gerne prisen mod at få en effektiv sagsbehandling med korte ventetider.

I Middelfart er prisen på 600 kroner per time for sagsbehandling af byggetilladelser til boligbyggeri, mens byggetilladelser til erhvervsbyggeri er gratis. I Assens, Faaborg-Midtfyn, Nordfyns, Nyborg og på Ærø er alle byggetilladelser gratis.

- Det er en fin gestus fra kommunens side at sige til både familier og virksomheder, at hvis I bygger og dermed investerer i vores kommune, så klarer vi papirarbejdet uden beregning. Men selvom byggetilladelsen er gratis, skal sagsbehandlingen stadig være effektiv og ventetiden kort. Derfor håber jeg meget, at fx Nyborg og alle de andre kommuner på Fyn med lang ventetid gør en indsats for at få ventetiden ned på et mere acceptabelt niveau, lyder opfordringen fra Claus Larsen.

Kontakter

Regionalkonsulent for DI Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Presserådgiver i DI Lars Bøgeskov, telefon 22 36 31 38

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere her: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum