Det Kongelige Teater

Stor donation til børneområdet på Det Kongelige Teater

Del

Aage og Johanne Louis-Hansens Fond giver 5 mio. over en periode på tre år øremærket til børnekultur.

Det Kongelige Teater har netop søsat en omfangsrig børnestrategi, der skal medvirke til at sikre, at alle har lige adgang til kunst og kulturarv fra den øverste hylde, og tilbyde markant flere børn i Danmark gode oplevelser med den klassiske scenekunst.

Derfor er Det Kongelige Teater glade for opbakningen fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, som muliggør, at Det Kongelige Teater allerede fra næste sæson kan lancere et centralt tiltag i strategien: Værtskab i børnehøjde, der henover de kommende år vil ændre måden, børn møder Det Kongelige Teater på.

I løbet af de kommende sæsoner kan man i Det Kongelige Teaters huse møde lyslevende figurer i alskens størrelser og former, der skal tage imod alle børn med kulørt og nærværende værtskab i verdensklasse og introducere dem til scenekunsten på en måde, der ikke er set før.

”Det er utroligt glædeligt, at Aage og Johanne Louis-Hansens Fond de kommende år så markant bakker op om ambitionen om at gøre Det Kongelige Teater endnu mere inviterende for børn. Med fondens donation i ryggen, kan vi nu udvikle og lancere initiativer, der sætter børns dannelse, kreativitet og trivsel gennem kunsten allerøverst på dagsordenen. Det er et ansvar, vi som nationalscene er optaget af at tage på os,” siger Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

De nyudviklede værtsfigurer bliver helt særlige ambassadører for, at man i børnenes Kongelige Teater selv er med til at skabe magien og mærke den i hele kroppen før, under og efter forestillingen.

”At give børn mulighed for gode teateroplevelser er væsentligt. Det er i høj grad gennem disse oplevelser, at vi bygger den næste generations lyst til at komme i teatret. Det er derfor med stor glæde, at Aage og Johanne Louis-Hansens Fond støtter Det Kongelige Teaters treårige udviklingsprojekt, som vi tror, vil udbrede teatermagi og fremme børnefantasi ved at lade fysiske og digitale fantasifigurer åbne teaterforestillinger for børn," siger fondens bestyrelsesformand Niels Peter Louis-Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum