Danmarks Idrætsforbund

Stor DIF-undersøgelse rangerer kommunerne

Del

Skive Kommune tager førstepladsen i en stor DIF-undersøgelse, hvor de danske kommuner bliver rangeret i forhold til, hvor idrætten har de bedste rammer og vilkår. Roskilde Kommune indtager andenpladsen, mens Vallensbæk Kommune ligger nummer tre.

I hvilken dansk kommune har idrætten de bedste rammer og vilkår? Ifølge resultaterne fra en stor kommuneundersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) er svaret på det spørgsmål Skive Kommune. Undersøgelsen vurderer alle landets kommuner (på nær de fem små økommuner) på en lang række kvantitative og kvalitative parametre og rangerer dem i forhold til hinanden.

Resultatet blev, at Skive Kommune klarede sig bedste efterfulgt af Roskilde Kommune og med Vallensbæk Kommune på tredjepladsen. Skive Kommune indtog også førstepladsen, da DIF i 2013 for første gang gennemførte sin kommuneundersøgelse, og fire år senere i 2017, da undersøgelsen blev gentaget, landede Skive Kommune på andenpladsen.

”Jeg vil gerne ønske Skive Kommune tillykke med førstepladsen i undersøgelsen. Jeg håber, at undersøgelsen kommer til at tjene som et værktøj for alle kommunerne i arbejdet med at sikre gode vilkår for idrætslivet – til gavn for kommunernes indbyggere,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF.

Idrætten i kommunalvalget

Kommunerne er blevet vurderet på 21 forskellige parametre inden for fire hovedområder – Frivillighed, faciliteter, økonomi og rammevilkår samt idrætspolitik. Blandt andet via 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer.

Den 16. november er der kommunalvalg i Danmark, og Hans Natorp håber, at undersøgelsen kan være med til at sætte idrætten på dagsordenen.

”Et godt idrætsliv utrolig vigtigt i forhold til at have glade og sunde indbyggere i kommunen, men et godt idrætsliv kommer ikke af sig selv. Det har behov for gode vilkår for at kunne fungere. Derfor bør idrætslivet bør være en af de centrale emner ved kommunalvalget, og jeg opfordrer alle kandidater til at sætte det på dagsordenen,” siger DIF-formanden.

Hele undersøgelsen kan findes her: www.dif.dk/kv21/kommuneundersogelse Her kan man se, hvordan de enkelte kommuner ligger placeret - både samlet og inden for de fire hovedområder, og se undersøgelserne fra 2017 og 2013.

Top fem i undersøgelsen:

1. Skive Kommune

2. Roskilde Kommune

3. Vallensbæk Kommune

4. Nordfyns Kommune

5. Thisted Kommune


Billede: DIF

Kontakter

For politiske kommentarer kontakt:

Hans Natorp, formand for DIF, hna@dif.dk, 31 44 40 15

For kommentarer til kommuneundersøgelsen kontakt:

Thomas Baagø-Rasmussen, analytiker i DIF, thbr@dif.dk, 61 65 08 15

Øvrige henvendelser:

Lars Hestbech, kommunikationskonsulent i DIF, lhe@dif.dk, 23 32 37 84

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum