Visit Norway

Stor dansk interesse for at overnatte ude i Norges natur

Del

I Norge er det muligt at benytte en række unikke overnatningssteder lige fra hytter i trætoppene over igloer af glas til ishoteller og glamping-telte. Titusindvis af danskere drager hvert år til Norge for at opleve landets vidunderlige natur. Langt de fleste bor i hytter eller hoteller undervejs, men i de senere år er der skudt en række nye overnatningstilbud frem i Norge, hvor man også bor helt ude i den vilde natur.

Svæv i luften. Foto: Canvas Hove
Svæv i luften. Foto: Canvas Hove

Tilbuddene spænder bredt, og du har blandt andet muligheden for at bo som samerne i en lavuu eller i en hytte oppe i trætoppene. Mange af tilbuddene hører til i kategorien ”glamping”, der er en sammentrækning af ordene ”glamorous camping” – luksuscamping på dansk.
Mange steder i Norge kan man således bo i luksuriøse telte med diverse bekvemmeligheder – ikke mindst dejligt komfortable senge.

Tæt på naturen under trygge former
Og det lader til, at danskerne tager godt imod de nye overnatnings-tilbud. På Visit Norways danske hjemmeside har siden om hytter i trætoppene haft næsten 12.000 visninger fra Danmark, og den seneste måned har siden om glamping haft hele danske 5000 besøg.

Det er ikke overraskende for Christine Baglo, der er webredaktør hos Visit Norway og baggrund som mangeårrig rejsejournalist.

- Danskernes besøg på vores hjemmeside viser, at mange ønsker at komme tæt på naturen under trygge former. Danskerne elsker såkaldt ”soft adventure” i form af aktiviteter i naturen, der ikke er alt for ekstreme, siger Christine Baglo.

Hun nævner som eksempel det fantastiske i at vågne op med fuglene i en trætopshytte eller at bo i en iglo med glastag med direkte udsigt til stjernerne og nordlys. Tættere på naturen kommer man ikke. Mange af overnatningsstederne kan benyttes året rundt, da de har brændeovne, som man kan fyre op i.

Så næste gang du skal til Norge, skal du måske overveje at bo i pagt med naturen.

Nedenfor følger nogle eksempler på de mange unikke overnatningsmuligheder i den norske natur.

1. Kuppel med udsigt
Ferien bliver med garanti en uforglemmelig oplevelse, hvis man bor i en kuppel. Disse lette, men robuste konstruktioner sørger for maksimal komfort uanset årstiden og vejret. Hos Arctic Dome Fjords i Bergen kommer man tæt på fjorden og kan nyde dens drama i al slags vejr. Hos Arctic Dome i Narvik byder de på udsigt til fjeld, fjord – og forhåbentlig også nordlys.
Link til Arctic Dome i Narvik og Arctic Dome Fjords

2. Bo i en jurt
Jurten er traditionelt blevet anvendt af Centralasiens nomadefolk, men brugen af den har nu bredt sig til alle verdenshjørner. En glamping-jurt har som regel alle moderne bekvemmeligheder og nogle gange endda privat badeværelse. Hos Canvas Telemark kan gæsterne nyde luksusovernatninger i jurt, udendørs badekar, natur og god mad.
Link til Canvas Telemark

3. Svæv i luften
Kun få mennesker kan påstå, at de har tillbragt en nat svævende i luften mellem træerne. Men det er præcis, hvad man gør hos Canvas Hove. Her udforsker den besøgende naturen om dagen og svæver to meter oppe i luften om natten. Man kan også vælge at bo i glamping-telt i jordhøjde.
Link til Canvas Hove

4. Udsigt fra glas-iglo
At se op på stjernerne fjernt fra byens lys er en mindeværdig oplevelse. At se op på stjernerne i en privat glas-iglo med 180-graders vinduer fra gulv til loft er uovertræffeligt. Især hvis man kan gøre det fra en hyggelig seng. Det kan gæsterne gøre hos Lyngen North.
Link til Lyngen North

5. Bo i lavvu
I dag kan turister i Norge få et glimt af den traditionelle samiske levevis ved at overnatte i en lavvu. Hos Sámi Safari Camp i Tysfjord højt oppe i Nordnorge slapper den besøgende af med mindfulness og naturoplevelser. Her bor man afsides, uden el, men med masser af charme. Hos Crystal Lavvo Aurora Overnight, ligeledes i Nordnorge, kan man regne med en luksusoplevelse i nordlysets skær.
Link til Sámi Safari Camp i Tysfjord og Crystal Lavvo Aurora Overnight

6. Ishoteller
På et ishotel får turisten den ultimative vinteroplevelse. Her sover den besøgende i en varmt opredt seng midt i sne og is. På snehotellet i Kirkenes er der -4 grader, men overraskende bekvemt i alle hotellets tyve isnende værelser. Sorrisniva Igloo Hotell kan ligeledes tilbyde krystalhvide værelser. Det er verdens nordligste ishotel, smukt beliggende ved Alta-elven.
Link til Sorrisniva Igloo Hotell og snehotellet i Kirkenes

Øvrige links:

www.visitnorway.dk/overnatning/hytter/sov-i-traetoppen/

www.visitnorway.dk/overnatning/camping/glamping/

Kontakter

Billeder

Svæv i luften. Foto: Canvas Hove
Svæv i luften. Foto: Canvas Hove
Download
Canvas Hotel i Telemark. Foto: Anton Ligaarden, Visitnorway.com
Canvas Hotel i Telemark. Foto: Anton Ligaarden, Visitnorway.com
Download

Information om Visit Norway

Visit Norway
Visit Norway
Dampfærgevej 10, 4. sal
2100 København Ø

http://www.visitnorway.com

Visit Norways fremste opgave er at promovere Norge som ferieland hele året.

Følg pressemeddelelser fra Visit Norway

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Visit Norway

1000 børn hjælper med at flytte 7000 bøger til Oslos nye hovedbibliotek15.1.2020 14:00:00 CETPressemeddelelse

2020 bliver et meget spændende år for Norges hovedstad med adskillige indvielser og begivenheder i både Oslo og omegn. Torsdag 16. januar vil 1000 elever fra femte klasse ved fire Oslo-skoler vandre ned ad Oslos hovedstrøg, Karl Johans Gate, for at flytte 7000 bøger fra det gamle hovedbibliotek Deichman ved Hammersborg til det nye bibliotek, som åbner den 28. marts i Bjørvika og bliver nabo til Oslos Operahus.

10 toiletter i Norge som er en omvej værd11.12.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Norge kan prale med mange ting: sneklædte fjelde, fjorde, gletsjere og nordlys – men toiletter? Jo, her er ti steder, hvor besøgende bør gøre holdt, selv om de godt kan holde sig. Langs med Norges 18 nationale turistveje findes udflugtsmål og seværdigheder som ofte omtales i internationale medier. Det gælder ikke mindst de offentlige toiletter, som er blevet designet til at kunne indgå i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur. Her er ti stop, som nok er et toiletbesøg værd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum