Det Kongelige Teater

Stor balletpris til kongelig balletdanser Benita Bünger

Del

Efter en flot premiere på Don Quixote i aftes uddelte Annie Detlefs og Nikolaj Hübbe "Annie og Otto Johs. Detlefs' store udvekslings-legat" til korpsdanser Benita Bünger. Jean-Lucien Massot modtog desuden "Instruktørprisen" og korpsdanser Elisabeth Dam fik prisen for "Den gode Kollega".

Om Benita Bünger, født 1994 i Danmark
Uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Blev i 2010 aspirant ved Den Kongelige Ballet og i 2012 ansat som korpsdanser.

På Det Kongelige Teater 
Har medvirket i adskillige opsætninger i Den Kongelige Ballets repertoire siden sæson 2010-2011. Deriblandt: La bayadere, Napoli, Manon, Nødeknækkeren, Symfoni i tre satser, Come Fly Away, Romeo og Julie, La Bayadere, Sylfiden, Tornerose, Den Gyldne Hane, Kameliadamen, Et Folkesagn, det forsømte forår, Donizetti, Etudes, En Skærsommernatsdrøm og Svanesøen.

Andre engagementer 
Svanesøen ved Chicago Ballet (2013), Maria de Buenos Aires ved Copenhagen Opera festival (2012), Clemens "Vi ejer natten" musikvideo (2012), Suspekt feat. Tina Dickow "Helt Alene" musikvideo (2012) og Kompagni B Copenhagen Tour Including kids2kids workshop.

Kreationer 
Det forsømte forår af Esther Lee Wilkinson.

Priser og legater 
Cand.jur. Christian Frederik Børge Jacobsens legat 2010, Nationalbankens rejselegat 2012, Vinder af Reumert talentpris 2014, Modtager af Toyota-fondens pris, Modtager af Augustinus-fondens pris. 

Om Annie og Otto Johs. Detlefs' Balletpris
Udvekslingsaftaler for balletdansere fra Den Kongelige Ballet med dansere fra andre verdensanerkendte balletkompagnier er et markant løft til udviklingen af kompagniets dansere og dermed kompagniet. Udvekslinger er uhyre givtige og vigtige i en hver dansers karriereforløb. Det, at blive kastet ud i nye udfordringer og blive set på af nye øjne, opleve et anderledes repertoire og møde kollegaer fra andre arbejdskulturer, er alfa omega i enhver kunstners løbebane for ikke at stagnere og blive fastlåst i det vante og gængse. Det har ligeledes stor værdi for det danske kompagni at få besøg af gæste-dansere, der kan bringe sund konkurrence og ny gruppedynamik. 

Udvekslingerne vil kunne finde sted mellem Den Kongelige Ballet og andre store internationale balletkompagnier, eksempelvis American Ballet Theatre, English National Ballet, National Ballet of Canada og Den Norske National Ballet. 

Aftalerne kan både favne etablerede stjernedansere i balletten som unge og spirende talenter. 

Parallelt med udvekslinger af balletdansere har det stor værdi for Den Kongelige Ballet at kunne sende sine instruktører og lærere på inspirationsrejser til store kompagnier i verden og at invitere instruktører og undervisere til det danske kompagni. Det er afgørende for kontinuerligt at bevare det unikke tekniske og kunstneriske niveau at få udenlandske kompetencer til kompagniet. 

Der udpeges hvert år en danser, som har ydet en ekstra indsats for kompagniet. Det kan være den gode kollega, den der altid tager den ekstra tørn eller den, som sikrer det gode arbejdsmiljø. 

Annie og Otto Johs. Detlefs' Balletpris uddeles for tredje år i træk.Sidste år gik udvekslingsprisen til James Clark, der fik mulighed for et ophold ved The Royal Ballet i Londong, og året inden til Andreas Kaas, der rejste til National Ballet of Canada. 

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum