3F

Stop rygning på jobbet

Del

Kollegial opmuntring og fællesskab omkring rygestop virker, viser Lungeforeningen og 3Fs projekt "Et frisk pust"

3F og Lungeforeningen har gennem et fælles projekt vist, at sundhedsprojekter på arbejdspladsen med fokus på rygestop er en god måde at nå de danskere, der i mindre grad lader sig påvirke af generelle kampagner i medier og det offentlige rum.

- Når kolleger opmuntrer og holder hinanden fast på et sundhedsmål, så virker det langt bedre, end når man ser en bus køre forbi med tilbud om rygestopkursus, siger 3Fs næstformand, Tina Christensen.

Lungeforeningens direktør Anne Brandt er bekymret over, at den seneste undersøgelse af danskernes rygevaner viser, at kvinder halter efter mændene, når det gælder rygestop:

- Derfor vil vi nu opfordre til, at arbejdspladserne ikke glemmer tilbud målrettet kvinderne, der kan få mindst lige så meget glæde af, at arbejdspladserne sætter sundhedstjek i system, som mændene.

Lungeforeningen og 3F har i perioden 2015-2016 gennemført arbejdspladsprojektet ”Et frisk pust,” specielt målrettet storrygere, hvor man tilbød måling af medarbejdernes lungefunktion.

Halvdelen af de deltagere, som var rygere, sagde ja til at deltage i et rygestopforløb – og af de, der deltog via Stoplinien var knap halvdelen (19 ud af 41) røgfrie efter seks måneder.

Den nye undersøgelse viser bl.a., at kvinderne oplever sig selv som mere afhængige af nikotin, end mændene, og har flere kuldsejlede rygestopforsøg bag sig.

Dertil kommer, at kvinder ofte bliver hårdt ramt af deres rygning. Som udgangspunkt har kvinder mindre lunger, end mænd, og tab af lungefunktion har øjensynligt værre, negative følgevirkninger.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere info og kommentarer: Kontakt 3Fs pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum