Furesø Kommune

Støjen fra Fiskebækbroen skal ned

Del

Efter et møde mellem Furesø Kommune og Vejdirektoratet i sidste uge står det nu klart, at der i år vil blive udarbejdet et konkret forslag til, hvordan støjen ved Fiskebækbroen kan begrænses. Om forslaget kan realiseres afhænger af, om Christiansborg for de kommende år sætter penge af i de statslige støjpuljer, fortæller Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen.

Alle i Furesø ved det. Den værste støj i Furesø kommer ét sted fra, nemlig fra Hillerødmotorvejen. Særligt ét sted er til særlig gene for mange Furesøborgere: Fiskebækbroen. Dens konstruktion forstærker lyden af trafikstøj. Men nu kan der være fredeligere tider forude.

”Vi arbejder hårdt på, at Furesøborgerne skal udsættes for mindre trafikstøj fra Hillerødmotorvejen. Derfor er jeg også glad for at opleve imødekommenhed fra Vejdirektoratet, der anerkender problemet og nu vil kortlægge støjen nærmere og komme med forslag til, hvad der kan gøres”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Den 2. marts 2021 mødtes borgmesteren og direktører fra Furesø virtuelt med planlægningschefer i Vejdirektoratet med støjen fra Hillerødmotorvejen som tema. Her fortalte Vejdirektoratet, at de er ved at forberede en detailundersøgelse af, hvordan man kan forebygge støjgener på strækningen fra Fiskebækbroen til Stavnsholtvej. Direktoratet forventer at afslutte analysen inden for cirka 1 år.

Støjpulje afgørende

Efter analysen løses problemet kun, hvis der er nok midler i hovedstadens støjpulje. Hvor stor denne pulje bliver, afhænger af de fremtidige infrastrukturforhandlinger på Christiansborg.

”Det er afgørende, at Christiansborg afsætter nok midler til en støjpulje. Støjen er steget med 30 procent fra Hillerødmotorvejen de seneste 10 år. En mulig forlængelse af motorvejen til Hillerød vil give mere trafik og mere støj for Furesøs borgere. Derfor skal der i det kommende infrastrukturforlig sættes penge af til støjskærme og anden støjbegrænsning”, siger Ole Bondo Christensen.

Furesø Kommune er gået sammen med Gladsaxe Kommune og Realdania om at samle viden fra indland og udland om hvordan, man kan overdække motorvejsforløb på en rentabel måde. Furesø Kommune mødes senere på foråret igen med Vejdirektoratet for at drøfte dette spørgsmål.

Kontakter

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum