DEASDEAS

Stjerneskud i Nordjylland: 10-års jubilæum for Nordstjerneskolen

Del
Danmarks første skole opført i Offentligt-Privat-Samarbejde fylder 10 år. Nordstjerneskolen slår en tyk streg under vigtigheden af gode og innovative rammer for børn og unge. Skolen er skabt i et stærkt samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, MT Højgaard og DEAS.
Foto: Martin Nørgaard Bech
Foto: Martin Nørgaard Bech

I ti år har Nordstjerneskolen dannet rammerne om trivsel og læring for børn i Frederikshavn. Dagen markeres fredag den 6. januar. 

”Nordstjerneskolen har fede rammer med både store rum og små kroge og huler, børnene kan hygge sig i. De fysiske rammer er med til at give et spændende læringsmiljø, som mange skoler drømmer om,” siger formand for Børne- og Ungeudvalget Christina Lykke Eriksen.

Over 500 elever har deres daglige gang på skolen, der består af fem arme, som giver skolen sin helt særlige form.Og formen har også en helt særlig funktion; at give skolen en følelse af ”en lille skole i den store”.

Frederikshavn Kommune opførte Nordstjerneskolen i samarbejde med rådgivningshuset DEAS Group og MT Højgaard i 2012. Det skete på baggrund af en sammenlægning af tre mindre skoler i området. Målet var derfor, at skolen ikke skulle føles stor, selvom den er over 14.000 m2.

En skole i topform – også om mange år

Der har i skolens foreløbige levetid ikke været behov for at udbygge eller på anden måde ændre på de overordnede løsninger.

”De sidste ti år har bevist, at vi sammen har skabt en fremtidssikret skole, hvor vi er lykkes med en totaløkonomisk helhedsløsning for drift og vedligehold, der stadig virker. I dagligdagen betyder det bl.a., at vi har et fast hold af pedeller på skolen, der sørger for, at Nordstjerneskolen altid er i topform – også om mange år,” siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør for OPP i DEAS Group, der i en periode på 25 år frem til 2037 varetager drift og vedligeholdelse for OPS-selskabet, der ejes i fællesskab med MT Højgaard.

Nordstjerneskolen er bevis på, at der ofte kommer de allerbedste løsninger frem, når flere forskellige faggrupper og aktører sætter sig sammen for at løse udfordringen.

”Vi har været involveret i projektet, fra de første tanker om byggeriet blev født og har været en fast del af skolens liv lige siden. Der skabes innovative resultater og effektive løsninger, når offentlige og private forener kræfterne,” siger Joan Clausen, projektdirektør, MT Højgaard.

Et solcelleanlæg på 750 kvm på taget er med til at give et værdifuldt tilskud til skolens samlede elforsyning. Og skolen er certificeret til sølv efter DGNB bæredygtighedsstandarden.

Fejringen begynder klokken 7.30, hvor den røde løber rulles ud til eleverne, og personalet står med flag. Klokken ti begynder den officielle fejring med kage, sang og taler af borgmester Birgit S. Hansen og formand for Børne- og Ungeudvalget Christina Lykke Eriksen.

For mere information

  • Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør for OPP i DEAS, mobil 40 45 25 80.
  • Joan Clausen, projektdirektør, MT Højgaard Property Development, mobil 51 56 37 60.
  • Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune, tlf. 20 73 77 03, cher@frederikshavn.dk 

Kort om DEAS Group
DEAS Group (DEAS Holding A/S) er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der dækker hele værdikæden i ejendomsbranchen.
DEAS Group er samarbejdspartner og rådgiver for nationale og internationale investorer i Norden samt andre stakeholders under to separate brands: DEAS Asset Management A/S og DEAS A/S, som begge er helejede selskaber i DEAS Group.
Med basis i vores tre fokusområder, ’Stakeholder Management’, ’Social Impact’ og ’Innovation’, leverer et dedikeret team af mere end 900 ejendomsspecialister med dyb indsigt i de lokale markeder rådgivning og alle typer af services inden for fast ejendom, så som transaktionsrådgivning og asset management samt udvikling, byggeteknisk rådgivning med projektledelse og bygherre-, energi-, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-privat partnerskaber (OPP).
Vi er til stede i otte nordiske byer med en samlet portefølje under forvaltning på over 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. m2 og mere end 39 mia. EUR i forvaltet ejendomsværdi (AUM). DEAS Group ejes af den førende europæiske kapitalfond Montagu Private Equity.
www.deasgroup.com

Kort om MT Højgaard
Fra MT Højgaard koncernen er det MT Højgaard Property Development A/S, som har været med til at udvikle Nordstjerneskolen og nu i driftspartnerskab med DEAS er ansvarlig for driften. MT Højgaard Danmark A/S har stået for opførelsen af skolen.
MT Højgaard Property Development udvikler projekter i Danmark. Virksomheden har gennem årene deltaget i en række OPP-projekter - især inden for skole- og sygehusbyggeri og har derfor stor erfaring med forskellige former for partnerskabskonstruktioner og tætte samarbejder i alle bygningens livsfaser. 
www.mthpu.dk

MT Højgaard Danmark er en af Nordens største entreprenører. Grundstenen er samarbejde og godt håndværk, og sådan har det været i mere end 100 år.
MT Højgaard løser mange forskellige typer af opgaver, men vi er særligt kendt for vores store og komplekse bygningsværker og infrastrukturprojekter. De udfører både total-, hoved-, og delentrepriser inden for anlæg, byggeri og renovering.
www.mth.dk

Billeder

Foto: Martin Nørgaard Bech
Foto: Martin Nørgaard Bech
Download
Foto: Martin Nørgaard Bech
Foto: Martin Nørgaard Bech
Download
Foto: Martin Nørgaard Bech
Foto: Martin Nørgaard Bech
Download
Foto: Martin Nørgaard Bech
Foto: Martin Nørgaard Bech
Download
Nordstjerneskolen i Frederikshavn er ikke som de andre. Det ser man med det samme: Den består af fem arme, der giver skolen sin helt særlige form.
Nordstjerneskolen i Frederikshavn er ikke som de andre. Det ser man med det samme: Den består af fem arme, der giver skolen sin helt særlige form.
Download

Information om DEAS

DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg, Danmark

+45 70 30 20 20http://www.deasgroup.com

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

Gør plads til naturen: Ny screeningsmetode fra DEAS sætter tal på biodiversiteten14.11.2022 13:22:40 CET | Pressemeddelelse

Biodiversitet handler om naturens mangfoldighed, og den er under pres. Der bliver mindre og mindre plads til naturen og den biologiske mangfoldighed i Danmark. Og her kan de mange udearealer omkring ejendomme være med til at gøre en forskel. Helle Hangaard og hendes team i DEAS’ afdeling for Sustainability arbejder på biodiversitetsprojekter sammen med en række af DEAS’ investorer. DEAS har som ejendomsforvalter et særligt ansvar, da udearealerne ved de mange bolig- og erhvervsejendomme, som DEAS har ansvaret for, giver mulighed for at gøre en afgørende forskel for biodiversiteten. ”Der er mange måder at arbejde bevidst med planter på og derved skabe merværdi på flere parametre. Vi har mulighed for at skabe nogle udearealer både ved boliger og erhvervsejendomme, som både er med til at øge biodiversiteten og højne oplevelsesværdien og den sociale bæredygtighed. Mange af beboerne ønsker fx mere fællesskab omkring dyrkningshaver og andre grønne elementer,” siger Helle Hangaard. Derudover

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum