Aarhus Universitet Science Museerne

Stjerneoplevelser åbner nu for 2021

Del

Man skal være lynhurtig, hvis man vil med ud under stjernerne på Ole Rømer-Observatoriet. I dag åbner billetsalget til vinter- og forårssæsonen 2021.

Foto: Science Museerne
Foto: Science Museerne

I årets mørke måneder kan man booke en billet til en stjerneforevisning på det historiske Ole Rømer-Observatorium. Og det gør Aarhusianerne. Kort tid efter billetsalget var åbnet for efterårs- og vintersæsonen 2020, måtte Science Museerne melde udsolgt,
“Vores stjerneforevisninger er altid meget populære,” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, Aarhus Universitet. “Men på grund af risikoen for spredning af corona sætter vi i øjeblikket kun få billetter til salg pr. forevisning. Det skaber selvfølgelig yderligere pres på efterspørgslen.”
For Science Museerne har ligesom ved andre af deres aktiviteter kontinuerligt tilpasset antal og rammer for at forhindre spredning af corona. Det betød, at man først måtte reducere antallet af deltagere fra 30 til 15 besøgende pr. forevisning på Ole Rømer-Observatoriet. Og i øjeblikket kan kun 9 personer deltage på en stjerneforevisning. Undtaget er dog skoleklasser og andre grupper, der stadig kan komme flere end 9.
”Vi ventede med at udbyde billetterne til salg for vinter- og forårssæson 2021,” siger Bent Lorenzen. ”Men status er indtil videre uændret, så vi fortsætter med at udbyde 9 billetter pr. forevisning i den kommende sæson. Ændres retningslinjerne kan vi også skrue op for antallet, så det stadig er trygt og sikkert at tage til en forevisning på Ole Rømer-Observatoriet.”

Hvad kan man opleve til en stjerneforevisning på Ole Rømer-Observatoriet
• En kort introduktion til astronomi og observatoriets historie
• Ved klart vejr kan man kigge i teleskoper i observatoriets store kuppel
• Hvis vejr og vind tillader det, kan man få en stjerneoplevelse udenfor
• Hvis det er skyet, kan man høre om observatoriets historie og få en rundvisning
• Se flotte billeder fra fx Hubble-rumteleskopet, høre om sol- og måneformørkelser, kometer, meteorer og meteoritter, liv på Mars og andre steder, rum- og tidsrejser, stjerners fødsel, liv og død, supernova-eksplosioner eller sorte huller. Emnerne er utallige, og astronomiformidleren svarer gerne på spørgsmål.

Fakta
Science Museerne har ca. 15 forevisninger på Ole Rømer-Observatoriet pr. måned i den mørke tid. Billetsalget for vinter- og forårssæson 2021 åbner fredag 27. november 2020 med første forevisning 4. januar og sidste 29. april 2021. Det koster 25 kr. for en billet.

Ole Rømer-Observatoriet
Observatorievejen 1
8000 Aarhus C

Bestil billet på sciencemuseerne.dk

I kombination med to forevisninger hver aften i efterårsferien og vinterferien, den månedlige Fuldmåneaften på Steno Museet og weekendforestillinger i Planetariet på Steno Museet er der mulighed for at få en stjerneoplevelse hele året.

Nyeste digitale tiltag er ”Astronomibloggen” hvor astronomiformidlere fortæller om forskellige astronomiske begivenheder mm.
Læs mere om Astronomibloggen på astronomibloggen.dk

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationskonsulent ved Science Museerne Trine Bjerre Mikkelsen
mobil: +4593508248, tbm@sm.au.dk

Billeder

Foto: Science Museerne
Foto: Science Museerne
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Science Museerne

Aarhus Universitet Science Museerne
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C

87155415https://sciencemuseerne.dk/

Om Science Museerne
Steno Museet i Universitetsparken og Væksthusene i Botanisk Have Aarhus hører under Science Museerne, som også omfatter Herbariet i Universitetsparken samt Ole Rømer-Observatoriet. Science Museerne hører under Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet. Læs mere på http://sciencemuseerne.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum