Boligsiden.dk

Stille start på boligmarkedet i 2016

Del

Året startede stille på boligmarkedet, hvor priserne holdt sig i ro i januar, mens salgstiden steg. Det viser de helt nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Boligmarkedet fik en blød landing i januar uden de store udsving i nøgletallene. Der var dog svage prisstigninger på både villaer og ejerlejligheder, viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks for januar. Salgsprisen for villaer steg med 0,2 procent, og salgsprisen for ejerlejligheder steg med 0,1 procent fra december til januar.

”2016 tager over, der hvor 2015 slap, det vil sig med et helt roligt boligmarked. Det står i kontrast til sidste år, hvor boligmarkedet blev skudt i gang med prisstigninger på mellem 0,6 og 1 procent”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ingen prisfest for husejerne

I januar i år lå salgsprisen for villaer 7,1 procent over niveauet i januar 2015, men den store stigning på årsplan skyldes det ekstraordinære prishop sidste forår. Salgspriserne har nemlig ligget stille de seneste mange måneder.

”Salgsprisen på en villa har ligget stille de seneste ni måneder. Det bliver spændende at se, om 2016 kommer op i gear, eller om vi fortsætter med stabile priser”, siger Birgit Daetz.

Salgstiden steg i januar

Fra december til januar steg salgstiden med 4 procent for villaer på landsplan og med 4,4 procent for ejerlejligheder. Det tog i gennemsnit 201 dage at finde en køber til et hus og 102 dage at finde en køber til en ejerlejlighed i januar i år.

”Det er sæsonbetinget, at salgstiden stiger i januar. Selv i kometåret 2015 steg salgstiden i årets første måned, om end ikke så meget som i år. Men den stigning, vi ser i år, er helt normal”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Vi skal typisk ind i april, før salgstiden for alvor begynder at falde. Når vejret bliver lunere omkring påske, kommer boligkøberne ud af busken”, siger Birgit Daetz.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum