Boligsiden.dk

Stigning i lejlighedspriser: Syddanmark giver Hovedstaden baghjul

Del

Priserne på ejerlejligheder er steget små 10 procent i Region Syddanmark det seneste år, mens stigningen er langt mindre i Region Hovedstaden. For første gang siden 2011 bliver afstanden mellem priserne i de to regioner mindre. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk

Helt nye nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks for november viser, at priserne på ejerlejligheder i Region Syddanmark er steget små 10 procent det seneste år, mens den tilsvarende ændring i Region Hovedstaden er på tre procent.

Afstanden mellem kvadratmeterpriserne i de to regioner er dermed mindsket for første gang siden 2011. Samtidig er Syddanmark den region, der oplever det største fald i salgstiden, og det er desuden den eneste region, hvor nedslaget er lavere end for et år siden.

”Når priserne på ejerlejligheder i Region Syddanmark stiger, og når nedslaget og salgstiden samtidig falder, er det, fordi der er godt gang i markedet. I Hovedstaden er de seneste års massive prisvækst blevet bremset af de lånestramninger, der blev indført i starten af året. Her er prisstigningerne nu mere moderate, mens både salgstid og nedslag er kraftigt stigende. Væksten er stilnet af i hovedstadsområdet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og slår fast:

”Det betyder ikke, at priserne i Region Syddanmark vil indhente Region Hovedstadens. Dertil er forskellen på 20.000 kroner per kvadratmeter alt for stor. Men udviklingen fortæller os, at markedet for ejerlejligheder er i forandring.”

Større prisstigninger i Odense end i København
Ser vi på nøgletallene for Region Syddanmarks største byer Odense og Esbjerg, kommer den forandring også til udtryk her, hvor priserne er steget henholdsvis syv og fem procent. Til sammenligning er prisstigningerne i København på én procent.

”Mens væksten stilner af i København, oplever vi, at de seneste års vækst i hovedstaden breder sig til de store byer i provinsen. Det gælder ikke bare Odense og Esbjerg, men også Aarhus, Roskilde, Helsingør og Randers. Her er kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder også i vækst. Det gør det attraktivt for købere at komme ind på de markeder, og det gør det fordelagtigt at sælge,” forklarer Birgit Daetz.

Mens Syddanmark altså giver Hovedstaden baghjul på prisstigninger på ejerlejligheder, forholder det sig omvendt på markedet for huse og sommerhuse. Her høster Hovedstaden prisen for de højeste årlige regionale prisstigninger, mens Syddanmark ligger i bunden af skalaen.

Øvrige nøgletal:

- I november måned kostede en kvadratmeter hus i Danmark 13.970 kroner. Det er 4,3 procent mere end i november sidste år.

- I fem kommuner var salgstiden på ejerlejligheder i november under 60 dage. Det drejer sig om Høje-Taastrup, Esbjerg, Hvidovre, Viborg og Hørsholm.

- Priserne på sommerhuse er faldet 1,4 procent fra oktober til november måned. Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er priserne mere eller mindre status quo.


Salgspriser på
ejerlejligheder i november 2018:

Region

Pris pr. kvm. november 2018 (kr.)

Ændringer seneste måned i %

Ændringer seneste år i %

Hele landet

27.580

-0,1 %

5,2 %

Hovedstaden

36.662

-0,4 %

2,9 %

Midtjylland

22.999

0,5 %

6,8 %

Nordjylland

17.864

-0,4 %

2,7 %

Sjælland

14.867

-0,1 %

4,5 %

Syddanmark

16.334

0,7 %

9,6 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.dk
Foto: Boligsiden.dk
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum