Gjensidige Forsikring

Stigning i indbrud og tyverier fra biler i København

Del

Ikke siden 2015 har der været så mange indbrud og tyverier fra biler i København, hvor man er særligt udsat i en række gader. Se oversigten her.

I 2019 blev der begået 3177 indbrud og tyverier fra biler i København, hvilket er en stigning på godt 10 % i forhold til 2018, og det højeste antal siden 2015.

Det viser en aktindsigt fra Københavns Politi, som Gjensidige Forsikring har fået udleveret.

Tyvene går især efter kostbart inventar som rat, midterkonsoller og GPS-udstyr, og en oversigt over degader med flest indbrud og tyverier afslører, at tyvene nu også i stigende grad er begyndt at arbejde i Indre By, hvor der ellers er god gadebelysning og mange mennesker på gaden.

Og netop det at tyvene i højere grad er ligeglade med, hvor bilerne er parkeret, gør det svært at beskytte sig mod indbrud og tyveri, lyder det fra skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild, der dog stadig opfordrer bilister til at tage sig nogle forholdsregler.

”Hvis du parkerer i længere tid, så gør det så vidt muligt i nærheden af beboelse og gadebelysning, og hvis du har synlige værdier i bilen, du kan fjerne, så læg dem i bagagerummet, hvor tyvene ikke kan se dem,” siger Henrik Sagild fra Gjensidige Forsikring, der har samlet en række råd til at forhindre indbrud og tyveri fra bilen.

1. Luk alle vinduer helt til - inklusive ruder og soltag.

2. Sørg for at have tyverialarm installeret i bilen. En alarm, som larmer, kan ofte være med til at stresse tyvene så meget, at de må opgive.

3. Undgå så vidt muligt at parkere på øde områder uden beboelse.

Københavnske gader med flest anmeldte indbrud i 2019:

Vejnavn

Total

Nyropsgade

226

Vester Søgade

100

Nørre Voldgade

82

Blegdamsvej

68

Ved Glyptoteket

53

Skt. Peders Stræde

52

Dyrkøb

51

Juliane Maries Vej

42

Herholdtsgade

39

Tietgensgade

38

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.900 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 26 mia. NOK i 2018, mens forvaltningskapitalen udgjorde 157 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum