Boligsiden.dk

Stigning i hussalget: To regioner skiller sig ud

Del

Salget af villaer og rækkehuse er gået strygende i juli, hvor antallet af solgte huse rundede 4.000. Salget i de første syv måneder af 2017 er dermed mellem otte og 12 procent over samme periode sidste år i alle regioner. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Nøglerne til 4.009 villaer og rækkehuse skiftede hænder i juli. Det er et fald på godt 500 handler i forhold til maj og juni, men 437 flere end i samme måned sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk’s månedlige opgørelse af handelsaktiviteten.

”Ofte er årets syvende måned præget af lidt feriestemning. Sådan er det også i år. Antallet af handler falder i forhold til de seneste måneder. Alligevel kan vi konstatere, at der er solgt virkelig mange huse for sæsonen, idet det er første gang i 2010’erne, at vi i en juli måned har over 4.000 handler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De to regioner med størst vækst
Med det flotte resultat i juli er der i årets første syv måneder nu solgt 27.557 villaer og rækkehuse. Det er 11 procent flere end i samme periode sidste år, og stigningen er til at få øje på over hele landet. Således er antallet af handler steget mellem otte og 12 procent i alle landets regioner, og de største stigninger er registreret i Region Midtjylland og Region Sjælland.

”I Region Midtjylland er det især kommunerne Favrskov, Horsens og Struer, der trækker gennemsnittet op. Her er antallet af handler steget med 25 procent. I Region Sjælland er det i Køge, Faxe, Næstved og Odsherred, vi kan registrere de største stigninger. Vi kan altså konstatere, at væksten i antallet af hushandler sker et stykke væk fra de store byer Aarhus og København,” siger Birgit Daetz.

Region

Antal solgte villaer og rækkehuse januar-juli 2017

Stigning i forhold til januar-juli 2016

Hele landet

27.557

11 %

Region Hovedstaden

7.007

10 %

Region Midtjylland

6.545

12 %

Region Nordjylland

2.903

8 %

Region Sjælland

5.084

12 %

Region Syddanmark

6.018

10 %

Stigning i sommerhussalg og fald i lejlighedssalg
Ser vi nærmere på de øvrige boligtyper, som opgørelsen af handelsaktiviteten dækker, så viser det sig, at sommerhussalget også stiger i juli i forhold til samme måned sidste år. Der er solgt 869 af de attraktive fritidsboliger i juli i år – mod 677 i juli sidste år.

Derimod er salget af ejerlejligheder faldet en lille smule, da der blev solgt 1.506 af slagsen i juli mod 1.645 i perioden sidste år. Det skyldes især et fald i salget på næsten 100 ejerlejligheder alene i Københavns Kommune.

Boligtype

Antal solgte i juli 2017 (ændring ift. juli 2016)

Antal solgte januar-juli 2017 (ændring ift. januar-juli 2016)

Villaer og rækkehuse

4.009 (+12 %)

27.557 (+11 %)

Ejerlejligheder

1.506 (-8 %)

11.991 (+5 %)

Fritidsboliger

869 (+28 %)

5.365 (+27 %)


Månedlig pressemeddelelse på handelsaktivitet

Hver måned udsender Boligsiden.dk en pressemeddelelse om den seneste måneds handelsaktivitet. Vi offentliggør handelsaktiviteten for august 2017 i en pressemeddelelse den 21. september. Inden da udkommer vi med den månedlige udbudsstatistik den 4. september og Boligsidens Markedsindeks, der opgør salgspriser, salgstider og nedslag, den 7. september.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum