Beskæftigelsesministeriet

Stigende energipriser: Kompensation til borgere kan snart udbetales

Del

En række borgere kan få udbetalt deres kompensation for stigende energipriser i slutningen af september eller midten af oktober.

Regeringen indgik i juni 2022 en aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om Kompensation af borgere for stigende energipriser.

Der er fortsat tale om en ekstraordinær situation med høje energipriser. Regeringen er derfor optaget af, at pengene kommer ud til borgerne hurtigst muligt og vil snarest muligt anmode Folketingets formand om, at lovforslaget bliver hastebehandlet inden Folketingets åbning. Det forventes, at lovforslaget kan være færdigbehandlet og vedtaget den 8. september.

Konkret medfører det, at udbetalingen af første rate af den skattefrie ældrecheck på 2.500 kr. skattefrit kan blive udbetalt i slutningen af september, og at engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til SU-handicaptillægsmodtagere og enlige forsørgere kan blive udbetalt senest i midten af oktober.

Engangsbeløbet til personer på tilbagetrækningsydelser på 2.000 kr. skattefrit vil blive udbetalt i starten af 2023. Det samme gælder for anden rate af den skattefrie ældrecheck på 2.500 kr.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Der er ingen tvivl om, at mange danskere har svært ved at få pengene til at række på grund af de stigende priser. Kort før sommerferien indgik vi en aftale med en bred række af Folketingets partier, der gav en håndsrækning til nogle af dem, som er særligt udfordret, heriblandt pensionister, der modtager ældrecheck.

- Vi vil nu anmode Folketingets formand om at indkalde til hastebehandling i slutningen af august. Vi håber på Folketingets partiers velvilje, så vi hurtigst muligt kan få hjælpen ud til danskerne.

- Hvis Folketingets partier godkender hastebehandlingen, så håber og forventer jeg, at de berettigede personer kan have pengene på kontoen, inden de skal betale oktober måneds regninger.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 202230.9.2022 08:38:33 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 var der 77.277 ledige. Det er 1.150 færre end måneden før. Det lille fald ændrer ikke ved, at ledigheden fortsat er nede på 2,7 pct. af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden i Danmark er fortsat nede på et meget lavt niveau. Det er virkelig glædeligt for os alle sammen – ikke mindst for de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet med i arbejdsfællesskabet. Og det bekræfter mig i, at regeringen har ført en slagkraftig og ansvarlig økonomisk politik, som vores arbejdsmarked og samfund i den grad har nydt godt af. - Det er svært at komme udenom, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet også har bidraget til, at vi mangler arbejdskraft – og det kommer vi også til i årene fremover. Det er noget regeringen tager meget alvorligt, og som vi allerede har handlet på. For eksempel har vi afskaffet modregning i social pension som følge af partners arbejdsindtægt ligesom vi for nylig har landet en bred politisk aft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum