N1

Stigende elpriser medfører højere nettariffer i 2022

Del

Energipriserne i både Danmark og resten af Europa er mangedoblet den seneste tid. I 2022 resulterer det i, at N1’s netkunder også må betale mere for transport af strøm i elnettet.

Netselskabet N1 ejer og driver elnettet i store dele af Jylland, og de kraftigt stigende energipriser medfører, at N1 er nødt til at hæve nettarifferne i 2022. Den første stigning sker fra 1. januar, og den 1. april stiger tariffen yderligere.

- Når elpriserne stiger, har det også stor indflydelse på vores omkostninger til nettab – altså den strøm, der går tabt, når strømmen transporteres gennem elnettet. Det betyder, at kundernes betaling for transport af strøm – også kaldet nettarif – stiger. Den konkrete stigning afhænger af, om du er privatkunde eller virksomhed, og dermed, hvilket spændingsniveau, du er tilsluttet på, siger Daniel Skovsbo, Erichsen, VP for Marked & Udvikling i N1.

For en almindelig husstand vil nettariffen stige ca. 1,2 øre pr. kWh den 1. januar, og den 1. april stiger den yderligere ca. 6,2 øre pr. kWh. Stigningen i nettariffen skyldes primært, at N1 har højere omkostninger til indkøb af den strøm, der skal dække nettabet.

Rabat og mulige besparelser i elforbruget

I denne periode med ekstra store elregninger, kan N1’s 735.000 netkunder glæde sig over, at de samtidig får en ekstraordinær rabat på nettariffen. I perioden 2020-22 får netkunderne samlet set en rabat på knap 1,5 mia. kr., og i 2022 udgør rabatten cirka 450 mio. kr.

- Rabatten er en kærkommen håndsrækning i en tid med ekstraordinært store elregninger. Hvis du som privatperson samtidigt har mulighed for at flytte en del af dit elforbrug væk fra aftentimerne mellem 17 og 20 til nattetimerne, kan du reducere din samlede elregning, slutter Daniel Skovsbo Erichsen.

Kontakter

Daniel Skovsbo Erichsen
VP, Marked & Udvikling, N1

daneri@n1.dk / 51631739

Billeder

Information om N1

N1
N1
Edison Park 1
6715 Esbjerg N

http://www.n1.dk

N1 forsyner hver dag mere end 750.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet.

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

Følg pressemeddelelser fra N1

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra N1

60 arbejdspladser inden for energiområdet rykker til Esbjerg19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver der snart nye muligheder for at arbejde inden for energibranchen og grøn omstilling i Esbjerg. Her planlægger Netselskabet N1, som Norlys-koncernen ejer, nemlig at flytte 60 nye arbejdspladser til byen inden for de næste tre år. Nogle af disse vil være medarbejdere, der flytter til Esbjerg fra andre af N1’s lokationer, mens en del stillinger vil skulle besættes via nyansættelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum