Esbjerg Kommune

Stigende coronasmitte i Jerne lukker Bakkeskolen Cosmos midlertidigt

Del

Smitten med coronavirus stiger i Esbjerg-bydelen Jerne, og incidenstallet er nu så højt, at Esbjerg Kommune efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed midlertidigt lukker Bakkeskolen Cosmos. Tiltaget er en del af den samlede indsats for at dæmme op for smittespredningen i bydelen.

På kort tid er smitten med coronavirus steget markant i bydelen Jerne i det østlige Esbjerg. Styrelsen for Patientsikkerhed gør nu smitten op på sogne-niveau, og i Jerne Sogn har incidenstallet rundet 500. Det betyder, at der i den seneste uge er registreret flere end 500 smittede pr. 100.000 borgere.

Som et led i indsatsen for at dæmme op for det lokale smitteudbrud lukker Esbjerg Kommune efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed nu Bakkeskolen Cosmos foreløbigt til og med den 17. marts.

Anbefaling om test

Også Bakkeskolen Cosmos har mærket konsekvenserne af den stigende smitte i Jerne, og i den seneste uge er flere elever og ansatte blevet testet positiv for coronavirus. Den udvikling skulle den midlertidige lukning gerne være med til at bremse, så skolen hurtigt igen kan tage del i den gradvise genåbning.

Konkret bliver elever og ansatte sendt hjem hurtigst muligt og må tidligst møde op på skolen igen den 18. marts. I den periode foregår undervisningen i stedet på distancen, sådan som både elever og ansatte har prøvet det før. Dog tilbyder skolen nødpasning til de elever, der af forskellige grunde ikke kan være hjemme.

Elever, forældre og ansatte er blevet orienteret om den midlertidige lukning, og skolen anbefaler på linje med Styrelsen for Patientsikkerhed, at alle lader sig teste i løbet af den næste uge, så smitten kan blive opsporet og smittekæderne brudt.

Fortsætter opsøgende indsats

Ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen har Esbjerg Kommune fulgt udviklingen af smitten i Jerne tæt, og hurtigt er forskellige tiltag sat i værk i samarbejde med lokale aktører i området. Der er og vil fortsat være lokale testmuligheder i området i de kommende dage.

”Vi har reageret med det samme, og lokalt i Jerne har vi sat ind med en fokuseret og opsøgende indsats, hvor vi informerer og opfordrer til at lade sig teste og gå i isolation, hvis man er smittet eller nær kontakt til en smittet. Det fortsætter vi selvfølgelig med, så vi kan få smitten bragt ned. Et af værktøjerne i indsatsen er at lukke Bakkeskolen Cosmos i en kort periode, og jeg håber, at både familierne og skolens ansatte kan trække på erfaringerne med hjemmeundervisning og komme godt igennem”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, tlf. 23 47 71 28, arni@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum