Stigende accept af homoseksuelle blandt minoritetsunge

Del

Et stigende antal unge med ikke-vestlig baggrund synes, at homoseksuelle skal have lov til at dyrke deres seksualitet. Københavns Kommunes Medborgerundersøgelse viser, at accepten på tre år er steget fra 69 procent til 80 procent.

Det er helt i orden at være homoseksuel.

Det mener flere og flere københavnske unge med minoritetsbaggrund.

Den seneste udgave af Københavns Kommunes Medborgerundersøgelse viser, at blandt unge med ikke-vestlig baggrund er andelen, der synes, at homoseksuelle skal have lov til at dyrke deres seksualitet, steget med 11 procentpoint fra 69 procent i 2015 til 80 procent sidste år.

”Enhver skal have lov til at udfolde deres seksualitet, som de har lyst til, og det skal alle befolkningsgrupper acceptere uanset baggrund. Derfor glæder det mig meget, at det er gået så markant fremad med tolerancen over for homoseksuelle blandt minoritetsunge. Det viser, at vi faktisk kan ændre holdninger over tid”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

Større frihed og selvbestemmelse
Når det gælder andre værdier, der handler om frihed og selvbestemmelse, er der også sket en markant udvikling blandt de 18-29-årige københavnere, viser Medborgerundersøgelsen.

Blandt ugifte unge med ikke-vestlig baggrund er andelen, der må have en kæreste for deres familie, steget med 7 procentpoint fra 78% til 85%.

Ligeledes er andelen af gifte unge med ikke-vestlig baggrund, der måtte have en kæreste før de blev gift, steget med 10 procentpoint fra 67% til 77%.

”Det går heldigvis fremad med den personlige frihed blandt de unge med ikke-vestlig baggrund. Det er en udvikling vi skal holde fast i, og for mig er det er tegn på, at det nogle steder heldigvis går i den rigtige retning med integrationen.Samtidig ærgrer det mig selvfølgelig, at der stadig er unge københavnere, som ikke frit kan vælge, hvem de vil være kæreste eller giftes med. Den form for social kontrol skal vi sætte ind imod”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

I Københavns nye integrationshandleplan er der sat penge af til en række tiltag mod social kontrol.

Læs hele Medborgerundersøgelsen 2018 her:

https://www.kk.dk/sites/default/files/edoc/Attachments/22191125-31108296-1.pdf

Nøgleord

Kontakter

Pressechef i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Claus Bøggild på tlf. 22 82 84 37 eller mail JW9K@bif.kk.dk.

Links

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum