PwC

Stifter bag succesfuld møbelvirksomhed vinder Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland

Del

Karl-Henrik Lysgaard fra 2-Connect ApS vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland. Karl-Henrik Lysgaard har bygget 2-Connect op fra bunden og driver nu en yderst succesfuld virksomhed på vej mod en milliardomsætning. Prisen fik han overrakt ved en velbesøgt regionskåring i PwC’s lokaler i Herning.

Karl-Henrik Lysgaard, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland.
Karl-Henrik Lysgaard, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland.

Karl-Henrik Lysgaard er ejerlederen bag møbelforhandleren 2-Connect ApS, som har hovedsæde i Ikast. 2-Connect udvikler, producerer og sælger møbler med et skandinavisk design til ude- og indebrug. Karl-Henrik Lysgaard er både stifter, hovedaktionær og adm. direktør og har udført stort set alle funktioner i virksomheden gennem dens 13-årige levetid. Han vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland for at være en ejerleder, der med stor erfaring og dygtighed har drevet 2-Connect fra start-up i 2008 til nu at være en virksomhed på vej mod en milliardomsætning. 

“Karl-Henrik er en ejerleder, der har uvurderlig erfaring og know-how inden for møbelbranchen. Han har over 20 års erfaring og indgående kendskab til de udenlandske markeder. Derudover er Karl-Henrik en ejerleder med ambitioner, og selvom 2-Connect allerede er på markeder i Europa, Australien og Nordamerika, ser han stadig betydelige vækstpotentialer i yderligere eksportmarkeder,” fortæller Poul Spencer Poulsen, partner i PwC i Herning, og tilføjer:

”Som ejerleder er Karl-Henrik en styrmand, der kender kunder, markeder og medarbejdere. Han har udført stort set alle funktioner i virksomheden, og så har han taget 2-Connect fra ingen ansatte til nu at have 30 lokalt ansatte i Ikast og yderligere over 70 medarbejdere i Asien. Det er meget imponerende.” 

Rekordomsætning

2-Connect har de senest år oplevet  vækst og taget en større del af møbelmarkedet, og samtidig ser 2021 ud til at blive et rekordår for Karl-Henrik Lysgaard og 2-Connect, hvor virksomheden forventer at omsætte for mere end 1 mia. kr.

“Karl-Henrik Lysgaard er utrolig dygtig til at se muligheder, der kan skabe vækst. Hans evne til at opbygge loyale relationer til kunder og leverandører har særlig høj værdi i en tid, hvor mange virksomheder kæmper med knappe ressourcer og forsinkede leveringstider,” siger Frank Ryslev, regionsdirektør i Nykredit.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Karl-Henrik Lysgaard er den rette vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland:

”I Karl-Henrik Lysgaard har man en bundsolid og dygtig ejerleder. På blot 13 år har han skabt en sund og rentabel virksomhed. Han er fuldstændig klar over, hvilken strategi som 2-Connect skal følge for at fortsætte væksten og den ellers flotte udvikling,” siger Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om 2-Connect ApS (Ikast)

2-Connect blev grundlagt i 2008 og udvikler, producerer og sælger møbler med et skandinavisk design. Virksomheden har et bredt udvalg af møbler til inden- og udendørs brug, hvor produkt og design-afdelingen ligger i Danmark, mens selve produktionen hovedsageligt foregår i Asien. Karl-Henrik Lysgaard er co-founder, hovedaktionær og adm. direktør.

De stærke konkurrenter:

Anders Boll fra Elas A/S (Herning)

Elas er indbegrebet af en familievirksomhed, der gennem årtier har leveret alle typer af bånd. Ejerleder Anders Boll fører nu virksomheden videre som 3. generations ejerleder, efter faren overtog virksomheden i 1985, og farfaren etablerede Elas i 1950’erne. Anders driver Elas som administrerende direktør, mens broderen, Mads Boll, er ansvarlig for produktionen. Ejerlederen er opsat på at inkludere sine medarbejdere og få dem med på rejsen. Noget tyder på, at det virker, da en medarbejder i Elas bliver i gennemsnit hele otte år. 

Kasper Rosenkvist Christensen fra Profil Værktøj A/S (Herning)

Kasper Rosenkvist Christensen er en energisk ejerleder, som i en ung alder overtog det primære ejerskab og ledelsen af Profil Værktøj, efter at han startede som salgselev for mere end 10 år siden. Handlekraftig, inddragende og høj arbejdsmoral er nogle af de karakteristika, der indrammer Kasper og den måde, han leder virksomheden på sammen med de øvrige ejere, der alle arbejder i virksomheden. 

Vinder af Årets Helt(inde) i region Midt- og Vestjylland 2021
Vinderen af Årets Helte(inde) i region Midt- og Vestjylland går til ejerlederne Signe Giandrup Pedersen og Tobias G. Nielsen fra virksomheden Ravendo A/S i Viborg. Søskendeparret overtog virksomheden fra deres far i 2020, der efter 44 år som adm. direktør valgte at gå på pension. Ejerlederne har allerede iværksat flere bæredygtige tiltag indenfor alle områder af ESG; reduktion af el- og vandforbrug, ansættelse af flere personer med specielle behov og en ny bestyrelse, hvor tre ud af fem er kvinder. 

Kontakt
For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Rikke Gredsted Seidenfaden fra Nykredit på mobil 44 55 14 49 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 22650941. 

Fakta om Årets Ejerleder 2021
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere
2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Nøgleord

Billeder

Karl-Henrik Lysgaard, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland.
Karl-Henrik Lysgaard, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland.
Download
Signe Giandrup Pedersen og Tobias G. Nielsen, vinder af Årets Helte(inde) 2021 i Midt- og Vestjylland.
Signe Giandrup Pedersen og Tobias G. Nielsen, vinder af Årets Helte(inde) 2021 i Midt- og Vestjylland.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Kommunalpolitikerne mangler kendskab til erhvervslivets udfordringer15.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

2 ud af 3 erhvervsledere oplever, at kommunalpolitikerne generelt mangler forståelse for og kendskab til erhvervslivets største udfordringer. Til gengæld vurderer de, at kommunalpolitikerne på valg har fokus på den grønne omstilling og ligestilling. Det viser PwC’s pulsmåling af ‘Kommunalvalget 2021’, hvor ca. 350 erhvervsledere bla. giver deres bud på, hvad kommunalpolitikerne på valg bør prioritere og fokusere på de næste fire år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum