Edition-S

Steingrímur Rohloff fylder 50 den 29. december

Del

Et krystalklart musikalsk udtryk og sans for følelsesmæssige ekstremer er grundelementer i Steingrímur Rohloffs succes som komponist, og i den kommende tid har han hele tre uropførelser i kalenderen hos danske symfoniorkestre. Den 29. december 2021 fylder den danskbaserede kosmopolit 50.

Steingrímur Rohloff (Foto: Niklas Ottander)
Steingrímur Rohloff (Foto: Niklas Ottander)

Steingrímur Rohloff er født på Island, hvor hans danske mormor boede. Siden tog hans mor ham med til Tyskland, hvor han voksede op ved Hannover. Vejen tilbage til de danske rødder gik over studier først i Køln og siden i Paris, hvor mødet med en dansk kvinde førte ham til Danmark, som har været hans base i de seneste 18 år.

På Conservatoire national superieur de musique i Paris var lærermestrene den nu legendariske komponist Gérard Grisey, der sammen med komponisten Marc-André Dalbavie underviste Steingrímur Rohloff i den franske klangverden. De erfaringer han der fik inden for orkestrering, har præget hans musik lige siden.

Rohloffs værkliste rummer både orkesterværker og kammermusik, elektroakustiske stykker og operaer. I 2009 vandt hans børneopera Historien om en mor, en Reumert, og også med de nyskabende kammeroperaer BABEL (2014) på Hofteatret og LYSISTRATE (2016) på Den Fynske Opera har han demonstreret, hvordan han mestrer at omsætte poesiens og fortællingens kraft i musik. I operagenren er det senest blevet til albumudgivelsen Medea/Lysistrata indspillet af Tuva Semmingsen og Esbjerg Ensemble, udgivet på Dacapo i 2021.

Tidligere i år udvalgte DR Steingrímur Rohloff som repræsentant for Danmark ved Det Internationale Komponist Grand Prix – Rostrum of Composers, der betragtes som den vigtigste internationale platform for ny musik i radioen. Die 4 Himmelsrichtungen, som er et virtuost og hæsblæsende dynamisk værk skrevet for klarinet, violin, cello og klaver, fik en flot placering på en delt fjerdeplads.

Rohloffs musik er blevet opført i mere end 25 lande verden over. Han har flere gange skrevet musik til et af de internationale fyrtårne for ny musik, Ensemble Modern i Tyskland. Desuden er hans orkesterværker opført af Islands Symfoniorkester og Deutsche Radiophilharmonie. Hans musik opføres i den kommende tid i Konzerthaus Berlin og på Ultraschall - Berlins store festival for ny musik.

Herhjemme i Danmark har han hele tre uropførelser på programmet hos danske symfoniorkestre i de kommende år. Copenhagen Phil lægger ud med uropførelsen af Rohloffs symfoniske sangcyklus Schumann Fragmente i marts 2022. Ligeledes i marts uropfører Aalborg Symfoniorkester Rohloffs Concerto Grosso med solisterne Stefan Dohr (horn), Jesper Busk  (trombone), Gábor Tarkövi (trompet) og Jens Bjørn-Larsen (tuba), hvoraf flere er tilknyttet Berlinerfilharmonikerne. Sidst men ikke mindst, går bratschisterne Lawrence Powers og Rafaell Altino på scenen sammen med Odense Symfoniorkester i en art dobbeltgængerkoncert i 2023. 

Steingrímur Rohloffs værker udgives på Edition·S. Læs mere om komponisten og download pressefoto her >>

Kontakter

Billeder

Steingrímur Rohloff (Foto: Niklas Ottander)
Steingrímur Rohloff (Foto: Niklas Ottander)
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Komponisten Birgitte Alsted fylder 80 år den 15. juni14.6.2022 07:18:12 CEST | Pressemeddelelse

"Birgitte Alsted har en unik stemme i dansk musikliv: organisk og overraskende på samme tid, dramatisk og ekspressiv, uanset om lydene er frembragt ved computer eller akustisk. Alsted har igennem hele sin karriere frygtløst kastet sig ind i kollektive, interdisciplinære og improvisatoriske samarbejder, og hun har været pioner i at kombinere alle disse arbejdsmåder." Sådan lød ordene, da Birgitte Alsted i 2017 modtog det prestigefulde Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Den 15. juni fylder hun 80 år.

Dansk premiere på Simon Steen-Andersen: Walk the Walk10.6.2022 14:12:41 CEST | Pressemeddelelse

"En lydteaterforestilling, en filmoptagelse uden kameraer, en danseforestilling uden dans, en spadseretur i en drøm og en lecture om den franske videnskabsmand og opfinder Étienne-Jules Marey (1830-1904), pionér inden for bevægelsesstudier, kinematografi, kardiologi og aerodynamik…" Sådan beskriver den danske komponist Simon Steen-Andersen værket Walk the Walk, som opføres for første gang i Danmark med forestillinger på Takkelloftet i Operaen i København den 17. og 18. juni.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum