Haderslev Kommune

Steffan skal starte kommunalt tilbud til fysisk handicappede og kronisk syge

Del
Fysisk handicappede og kronisk syge kan fremover få vederlagsfri fysioterapi hos Haderslev Kommune. Indtil nu har kommunen gjort brug af private klinikker for at løse opgaven, men fra 1. marts står Steffan Riis Jørgensen for kommunens eget tilbud, som er et alternativ til de private.
Fysioterapeut Steffan Riis Jørgensen skal starte det nye, kommunale tilbud og vederlagsfri fysioterapi op fra 1. marts 2023.
Fysioterapeut Steffan Riis Jørgensen skal starte det nye, kommunale tilbud og vederlagsfri fysioterapi op fra 1. marts 2023.

Omkring 770 borgere i Haderslev Kommune modtager lige nu et tilbud om vederlagsfri fysioterapi ved en fysioterapeut. Det er borgere med et fysisk handicap eller en kronisk sygdom. Fremover vil disse, og kommende borgere i målgruppen, kunne vælge et nyt alternativt tilbud.

Indtil nu har borgerne kunnet vælge at få behandling gennem en af de private klinikker, som Haderslev Kommune har en aftale med. Men fremover bliver kommunens eget tilbud også en af valgmulighederne.

Steffan, der tidligere har arbejdet med genoptræning i Haderslev Kommune, glæder sig til at komme i gang.

”Jeg glæder mig til at starte tilbuddet op. Jeg skal rundt over hele kommunen, så vi er geografisk godt dækket, og lave både hold og individuel træning. Det er lidt anderledes end at arbejde med genoptræning, fordi man har et længere forløb, hvor man med faglighed og tæt relation til den enkelte arbejder med at styrke borgeren i forhold til de omstændigheder, han eller hun er i”, siger Steffan Riis Jørgensen.

En del af træningen kommer til at foregå i hold, da det har en masse gevinster ud over selv træningen.

”Når man træner sammen, så giver det rigtig meget energi til deltagerne. Borgerne er i lange forløb, så man kan få skabt et fællesskab omkring træningen, men også i forhold til de diagnoser og udfordringer, den enkelte har”, siger Steffan Riis Jørgensen.

Det kommunale tilbud er et alternativ til de private tilbud, men vil også være omdrejningspunktet for at udveksle erfaringer mellem de private og det kommunale tilbud. Det er blandt andet kommet i stand blandt, fordi den økonomiske ramme for fysioterapi har været brugt op inden årets udgang de seneste år og de private klinikker dermed har været nødt til at pausere behandlingen.

”Med et kommunalt tilbud sikrer vi blandt andet, at der er tilbud med en god geografisk tilgængelighed for borgerne og samtidig en større sammenhæng til de andre kommunale og frivillige tilbud i kommunen, som de fleste i borgere i målgruppen enten er en del af, eller ønsker at blive en del af. Men vi har også nemmere ved at sikre, at den økonomiske ramme ikke bliver brugt op, inden året er omme. Tidligere er behandlingerne blevet sat på pause, men det kan vi undgå på den her måde”, siger Johannes Berg Westergaard.

Det kommunale tilbud starter op 1. marts 2023 og Steffan er den første af flere terapeuter, der skal varetage tilbuddet. Interesserede borgere kan læse mere på haderslev.dk/træning

Kontakter

Johannes Berg WestergaardAfdelingsleder, Træning og Rehabilitering

Tlf:21120749

Billeder

Fysioterapeut Steffan Riis Jørgensen skal starte det nye, kommunale tilbud og vederlagsfri fysioterapi op fra 1. marts 2023.
Fysioterapeut Steffan Riis Jørgensen skal starte det nye, kommunale tilbud og vederlagsfri fysioterapi op fra 1. marts 2023.
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter16.3.2023 10:57:47 CET | Pressemeddelelse

Historie Haderslev indbyder i april-maj 2023 til en foredragsrække om Besættelsestiden, Retsopgøret og tiden efter. I forbindelse med Besættelsen blev det danske samfund underlagt et voldsomt pres. Alle måtte forholde sig til nye realiteter og tage et standpunkt og vælge side. Nogle endte på den forkerte side og oplevede efter Befrielsen voldsomme konsekvenser af dette valg. De tre foredragsholdere beskæftiger sig alle med forskellige grupper i det danske samfund, der oplevede konsekvenser af egne eller andres handlinger under Besættelsen.

14. februar åbner udstillingen 3D-printet keramik7.2.2023 14:00:53 CET | Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 14. februar åbner udstillingen 3D-printet keramik v/Anna Andersen ved Ehlers Samlingen, Slotsgade 20. Anna Andersen er uddannet fra Designskolen i Kolding samt Royal Collage of Art i London, og har arbejdet med 3D print siden 2007. “Den gamle keramik fra Ehlers Samlingen har fascineret mig siden jeg som studerende på Designskolen Kolding blev introduceret til museet. Det er et skatkammer af form, overflader og ornamentik og et besøg værd for alle, der arbejder med keramik”. Anna Andersen

Afgørelse i byretten i sag om Sundplejen7.2.2023 10:24:16 CET | Pressemeddelelse

Haderslev Kommune ophævede i september 2021 deres kontrakt med Sundplejen om hjemmehjælp til borgerne og politianmeldte samtidig virksomheden for uberettiget at opkræve betaling for hjælp, da man mente, de ikke havde udført den bestilte hjælp hos borgerne. Efterfølgende stævnede Sundplejen Haderslev Kommune for uberettiget at ophæve kontrakten. Det er den sag, der nu er faldet dom i. Politianmeldelsen ligger fortsat hos politiet, der efterforsker sagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum