Udenrigsministeriet

Steen Nørlov chef for Europarådets kontor i Kyiv

Del
Europarådets generalsekretær, Marija Pejčinović Burić, har udpeget ministerråd Steen Nørlov til chef for organisationens kontor i Kyiv med start den 1. marts 2021.

Med udpegelsen af Steen Nørlov får Danmark en repræsentant på højt niveau i Europa-rådet. Kontoret i Kyiv er organisationens største og vigtigste landekontor med mere end 60 ansatte og med vigtige opgaver inden for Ukraines reformbestræbelser på demokrati-, menneskerettigheds- og retsstatsområdet. Ukraine er en meget vigtig partner for Dan-mark, og Europarådet er med sine i alt 47 medlemslande en central multilateral organisation.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Europarådet udfører nogle meget betydningsfulde opgaver i Ukraine. Jeg er stolt af, at dansk diplomati med Steen Nørlov kan stille med en chef for organisationens kontor i Kyiv. Det flugter godt med Danmarks i forvejen store engagement i Ukraine. Jeg ønsker Steen held og lykke med stillingen”.

Udpegelsen af Steen Nørlov betyder endnu en dansker i en international chefstilling i Kyiv. Her gøres han selskab af Henrik Villadsen, leder af OSCE’s feltmission og landekontor i Ukraine, samt Allan Pagh Kristensen, leder af EUs antikorruptionskontor.

Steen Nørlov har 25 års erfaring inden for multilateralt og bilateralt diplomati og er pt. le-der af Danmarks samarbejdskontor i Beirut. Han har desuden en fortid som chef for Udenrigsministeriets analyseenhed, souschef ved Danmarks ambassade i Moskva og ud-sendelser ved bl.a. Dansk Flygtningehjælp i Serbien, rådgiver for SRSG Hækkerup i Ko-sovo og OSCEs Bistandsgruppe i Tjetjenien.

Pressekontakt

For yderligere kontakt pressevagten@um.dkInformation om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum