Udenrigsministeriet

Status på situationen i Kabul

Del

Efter konsultation med allierede partnere og på opfordring af de danske sikkerhedsmyndigheder relokerede de udsendte medarbejdere på den danske ambassade i Kabul i nat til Kabuls lufthavn.

Ambassaden er nu i færd med at etablere sig i lufthavnen. Arbejdet med at få evakuret de lokalt ansatte, danskere og afghanere, der har støttet den danske indsats, som aftalt med et flertal af Folketingets partier og danskere i Kabul, fortsætter ufortrødent.

Ambassaden er her til morgen i færd med at kontakte alle de lokaltansatte og afdække det videre forløb. Tilsvarende fortsætter planlægningsarbejdet fra København.

Danskere i Kabul skal forlade Afghanistan omgående. Udenrigsministeriet har ad flere omgange opfordret danskere til at forlade landet. Det er vigtigt, det sker nu. Mulighederne for udrejse svinder ind.

Danskere i Kabul, der har brug for bistand fra Udenrigsministeriet, bedes kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice, bbb@um.dk, tlf. 3392 1112.

Situationen er som det foregår af medierne fortsat meget volatil og planerne tilpasses i det lys løbende.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Presserejse ifm. H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsens statsbesøg til Tyskland den 10.-13. november 202122.9.2021 12:17:40 CEST | Pressemeddelelse

Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen står 10.-13. november 2021 i spidsen for en stor dansk delegation under et statsbesøg i Tyskland. Besøget vil finde sted i hovedstaden Berlin og i Tysklands største delstat Bayerns hovedstad München. I den anledning arrangerer Udenrigsministeriet en presserejse med afrejse fra København den 9. november og hjemkomst den 13. november.