KL

Status for test i folkeskolen

Del

En KL-undersøgelse viser, at op mod halvdelen af de test for covid-19, der er udbudt på skolerne til medarbejdere i uge 9, er blevet brugt, mens op mod 2/3 af test udbudt til elever i uge 9 er blevet brugt.

I forbindelse med genåbning af landets folkeskoler er der sat gang i et stort testetup i alle kommuner, så lærere og elever kan blive testet for covid-19 ude på de enkelte skoler.

En ny undersøgelse fra KL foretaget i uge 9 viser, at op mod halvdelen af de test, der er udbudt på skolerne til medarbejderne, er blevet brugt. Undersøgelsen er baseret på tal fra 69 kommuner.

Tallene viser ikke, om medarbejderne også eller i stedet er blevet testet andre steder end på skolerne fx i de stationære, offentlige testcentre. Og tallene viser heller ikke, om nogle medarbejdere er blevet testet flere gange.

I 19 kommuner har eleverne i afgangsklasserne også haft mulighed for at komme fysisk i skole. Anbefalingen er, at elever over 12 år bliver testet to gange om ugen. Baseret på tilbagemeldinger fra 18 ud af de 19 kommuner, viser undersøgelsen, at op mod 2/3 af de test, der er blevet udbudt til eleverne, er blevet brugt. Heller ikke her siger tallene noget om, hvorvidt eleverne er blevet testet andre steder eller flere gange.

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum