Aabenraa Kommune

Status for besøgsforbuddet på Plejehjemmet Rønshave efter smittetilfælde

Del

Styrelsen for Patientsikkerheds påbud om besøgsforbud på Plejehjemmet Rønshave indbefatter, at kun én nærmeste pårørende må komme på besøg indendørs i plejehjemsbeboerens egen bolig. Beboere må dog gerne forlade plejehjemmet – også ved familiebesøg i julen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har indført besøgsforbud på Plejehjemmet Rønshave, efter at det mandag stod klart, at en medarbejder og tre plejehjemsbeboere var konstateret smittet med COVID-19. Styrelsen har nu meddelt Aabenraa Kommune, hvad besøgsforbuddet konkret indeholder henover højtiden.

Besøgsforbuddet betyder blandt andet, at kun én nærmeste pårørende kan komme på besøg indendørs, og at dette besøg udelukkende må foregå i beboerens egen bolig. Yderligere besøg er kun tilladt i kritiske situationer eller udendørs.

Med mindre man er smittet med COVID-19 og er i isolation, så begrænser forbuddet ikke plejehjemsbeboeres mulighed for at forlade plejehjemmet, som for eksempel hvis vedkommende ønsker at komme på familiebesøg i julen.

I forhold til selve smittesituationen er i alt tre beboere og en medarbejder på Plejehjemmet Rønshave testet positiv for COVID-19. Alle beboere og medarbejdere har fået svar på deres test.

De smittede er i isolation, og det er med baggrund i antallet af smittede, at Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt at indføre et besøgsforbud. Besøgsforbuddet er midlertidigt og gælder, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det.

Kontakter

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum