VIA University College

Statsministeren klipper snoren til en mere resilient fremtid

Del

Fredag den 25. august er der officiel åbning af Resilience House i Vejle – et nationalt såvel som internationalt innovations- og uddannelsescenter til demonstration og kommercialisering af fremtidens resiliente byløsninger indenfor energi, klima, vand og data. Statsminister Lars Løkke Rasmussen kommer og klipper snoren til en mere resilient fremtid.

Danmark er foregangsland

I december 2013 kom Vejle som eneste nordeuropæiske by i selskab med byer som bl.a. Rio de Janeiro, Rom, Los Angeles, London og New York i det globale netværk ’100 Resilient Cities’, der samarbejder om at udvikle mere robuste, fremsynede og modstandsdygtige byer.

Med etableringen af Resilience House i Green Tech Center får ikke bare Vejle, men Danmark en central placering på verdenskortet og demonstrerer endnu engang, at vi er med helt fremme blandt pionererne, når det handler om grønne teknologier indenfor energi, vand og klima.

Green Tech Center – et fyrtårn for grøn teknologi

Resilience House er seneste skud på stammen i Green Tech Center, hvor det hele startede tilbage i april 2013 med første spadestik til det, man så som et ”Nyt fyrtårn for grøn teknologi i Vejle Nord”.

Siden er det gået stærk, og i dag har flere end 30 grønne virksomheder med over 200 medarbejdere adresse her – og flere end 6.000 besøgende fra ind- og udland lægger årligt turen forbi. Green Tech Center har hidtil bestået af Green Tech House, Green Tech Lab, hvor der er adgang til helt unikke test-, demonstrations- og prototypeproduktionsfaciliteter og Green Tech Park, der med sine demonstrationsplatforme også udgør en væsentlig del af centret.

Og nu er man altså klar til at slå dørene op til Resilience House, der bl.a. også kommer til at huse Resilience Academy, verdens første efteruddannelse indenfor resiliens og Resilience Lab Denmark.

For yderligere information, kontakt venligst:
Jørgen Andersen, direktør for Resilience Lab Denmark / Green Tech Center på telefon 40 53 53 37 eller e-mail: ja@greentechcenter.dk

FAKTA om åbningen af Resilience House:

Åbningen af Resilience House finder sted fredag den 25. august 2017 fra kl. 13.00-19.00 i og omkring Green Tech Center, Lysholt Allé 8, 7100 Vejle.

Statsministeren ankommer kl. 16.00 og deltager i et VIP-arrangement for særligt indbudte, partnere, aktionærer og pressen. Den officielle åbning foregår i tidsrummet 17.00-17.35 på den spanske trappe i Resilience House.


FAKTA om foreningen ”Resilience Lab Denmark”:

Foreningen Resilience Lab Denmark, der har til huse i Resilience House, arbejder på at udbrede viden, netværk, projekter og uddannelse indenfor fremtidens resiliente byløsninger, hvad angår klima, vand, energi og data. 

Partnerne bag Resilience Lab Denmark er VIA University College, Vejle Kommune, Vejle Spildevand, Syddansk Universitet, Insero, State of Green, CLEAN, Rambøll, Geopartner, EWII, AAB, Arkitektskolen og Green Tech Center.

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum