VIA University College

Statsministeren klippede snoren til en mere resilient fremtid

Del

Fredag den 25. august var der officiel åbning af Resilience House i Vejle – et nationalt såvel som internationalt innovations- og uddannelsescenter til demonstration og kommercialisering af fremtidens resiliente byløsninger indenfor energi, klima, vand og data. Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der klippede snoren til en mere resilient fremtid.

- Fremtiden kommer ikke af sig selv, vi skal selv skabe fremskridtet. Og det gør I her i Vejle, hvor gode kræfter mødes, og nye energier opstår. Resilience House vil som fyrtårn lyse ikke bare over Vejle, men over hele Danmark – ja, hele verden, sagde statsministeren i sin tale.

Resilience House er en del af Green Tech Center i Vejle Nord og har med sine 2.700 m2 plads til 150 videnmedarbejdere fordelt på 30 grønne virksomheder, der arbejder med bl.a. energi- og miljøløsninger, varme- og køleforsyning, regn- og spildevandsløsninger samt indeklima og grøn ventilation. Alt sammen målrettet en resilient fremtid, dvs. en fremtid, hvor vi bliver endnu mere bæredygtige og modstandsdygtige i forhold til klimaforandringer.

Fremtidssikret byudvikling er vigtig

- Byer er et svagt punkt i en grøn omstilling og i forhold til klimaforandringerne. De er sårbare overfor uvejr, de har et stort forbrug af energi, vand og fødevarer, og samtidig er de dyre at vedligeholde og opføre. En forsvarlig og fremtidssikret byudvikling er derfor en kæmpemæssig og meget kompliceret opgave, og mange forskellige løsninger skal indarbejdes til en samlet helhed. Det er denne helhedstænkning, der ligger i resiliensbegrebet.

- Med projektet her kan vi få en helt central placering i den verdensomspændende indsats ved at bidrage med et internationalt viden- og uddannelsescenter i form af det nyåbnede Resilience House, sagde Konstantin Lassithiotakis, direktør i VIA University College, der står bag Resilience Academy, verdens første efteruddannelse indenfor resiliens, der får til huse her.

Danmark er foregangsland

Bag Resilience House står et stærkt hold bestående af CASA, BS Invest og Insero, og Mogens Vig Pedersen, administrerende direktør i Insero og formand for Green Tech Center udtaler:

- Vores fælles vision for Green Tech Center er at skabe Danmarks mest attraktive erhvervspark for grønne vækstvirksomheder, der arbejder med produkter indenfor vedvarende ressourcer. Jeg er sikker på, at Resilience House vil bidrage positivt til at positionere ikke bare Vejle, men Danmark som en af pionererne, når fremtidens grønne løsninger skal skabes. Jeg ser meget frem til at bidrage til udviklingen i de kommende år.

Vejle – en af 100 Resilient Cities

I december 2013 kom Vejle som eneste nordeuropæiske by i selskab med byer som bl.a. Rio de Janeiro, Rom, Los Angeles, London og New York i det globale netværk ’100 Resilient Cities’, der samarbejder om at udvikle mere robuste, fremsynede og modstandsdygtige byer.

Og med etableringen af Resilience House i Green Tech Center demonstrerer Vejle Kommune igen, at også mindre byer kan være med til at skabe en bæredygtigt fremtid.

Billedtekst:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen klippede snoren til en mere resilient fremtid

For yderligere information kontakt venligst:

 

Jørgen Andersen, direktør for Resilience Lab Denmark / Green Tech Center på telefon 40 53 53 37 eller e-mail: ja@greentechcenter.dk

Mogens Vig Pedersen, bestyrelsesformand for Green Tech Center / adm. direktør for Insero på telefon 41 32 98 38 eller e-mail: mvp@insero.com 

 

Konstantin Lassithiotakis, direktør i VIA University College på telefon 87 55 40 11 eller e-mail: kl@via.dk 

 

Læs mere her:

www.greentechcenter.dk

www.via.dk

www.resiliencelabdenmark.dk

www.resilientvejle.dk

 

FAKTA om Green Tech Center:

Tilbage i foråret 2013 tog man første spadestik til det, man så som et ”Nyt fyrtårn for grøn teknologi i Vejle Nord” – Green Tech Center. Green Tech Center består udover Resilience House af Green Tech House, et 4.000 m2 stort kontorhus med fokus på forretningsudvikling, netværk, innovation og samarbejde om nye grønne teknologier, Green Tech Lab med unikke test-, demonstrations- og prototypeproduktionsfaciliteter og Green Tech Park, der med sine demonstrationsplatforme også udgør en væsentlig del af centret.


FAKTA om foreningen ”Resilience Lab Denmark”:

Foreningen Resilience Lab Denmark, der har til huse i Resilience House, arbejder på at udbrede viden, netværk, projekter og uddannelse indenfor fremtidens resiliente byløsninger, hvad angår klima, vand, energi og data.  Partnerne bag Resilience Lab Denmark er VIA University College, Vejle Kommune, Vejle Spildevand, Syddansk Universitet, Insero, State of Green, CLEAN, Rambøll, Geopartner, Ewii, AAB, Arkitektskolen og Green Tech Center. Partnerne arbejder alle med de fokusområder, der er omdrejningspunkt for de virksomheder og aktiviteter, der skal foregå i Resilience House. Læs mere her: www.resiliencelabdenmark.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum