State of Green

State of Green får støtte til global markedsføring af grøn dansk teknologi

Del

Det offentlig-private konsortium State of Green får 10,5 millioner kr. årligt de næste fire år i støtte fra staten til at markedsføre grønne danske teknologier internationalt.

Med vedtagelsen af finansloven for 2021 er State of Green sikret støtte også fra staten. De 10,5 millioner kr. suppleres af støtte fra konsortiets private ejerkreds, og dermed står markedsføringskonsortiet fortsat stærkt rustet til at støtte op om den brede danske eksportindsats og om at inspirere andre lande til at følge Danmarks ambitiøse klimapolitik og målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct.

’De kommende år står hele verden foran enorme investeringer i grønne teknologier og infrastruktur for at imødegå klimaændringer. Det ses i EU med den nye Green Deal, i USA med den nye Biden-administrations udmeldinger, i Kina med de øgede ambitioner på klimaområdet og i Indien med de udbyggede handelsrelationer til Danmark. Danmark har et internationalt ry som grønt foregangsland og for virksomheder, der er verdensførende på grønne teknologier, og det giver dansk erhvervsliv fantastiske muligheder i de kommende år. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi har fået statslig støtte til at fortsætte vores arbejde med at synliggøre de grønne danske løsninger i de næste fire år,’ siger direktør Finn Mortensen, State of Green.

State of Green blev oprettet i 2008 og har siden markedsført danske grønne løsninger ved at arrangere professionelle besøg i Danmark og i forbindelse med eksportdelegationer og events i udlandet. State of Greens internationale internetportal www.stateofgreen.com omfatter ca. 600 danske virksomheder, der fremviser ca. 1.400 teknologiske løsninger. Formålet med State of Greens arbejde er at inspirere andre lande til grøn omstilling med afsæt i de danske erfaringer, men også hjælpe med til at knytte kontakter mellem danske virksomheder og internationale, offentlige og private beslutningstagere. Dermed bidrager State of Green til det samlede danske eksportarbejde af løsninger som f. eks. vindenergi, energieffektivitet, vandteknologi og fjernvarme.

Bag State of Green står fire private erhvervsorganisationer Dansk Industri, Dansk Energi, Landbrug & Fødevarer og Wind Denmark samt fire ministerier, Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet, Klima-, energi- og forsyningsministeriet og Miljøministeriet.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger: Pressechef Iver Høj Nielsen – 2249 6512

Information om State of Green

State of Green
VESTERBROGADE 1E
1620 KØBENHAVN V

http://www.stateofgreen.com
Kontakt: Iver Høj Nielsen, 22496512

Følg pressemeddelelser fra State of Green

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.