Guldborgsund Kommune

Starthjælp skal få flere arealer til at blomstre i virksomhederne

Del

Guldborgsund Kommune og Dansk Industri Lolland-Falster har indgået et nyt samarbejde – et samarbejde, der sætter fokus på biodiversitet og som giver virksomhederne mulighed for at få starthjælp til at komme godt i gang med at omlægge arealer til fordel for bier, vilde blomster og dyr.

Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen og borgmester Simon Hansen.
Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen og borgmester Simon Hansen.

Nu skal den summende aktivitet i virksomhederne i Guldborgsund Kommune også nå helt ud på virksomhedernes græsplæner. Det er håbet med et nyt samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og Dansk Industri Lolland-Falster.

Her opfordres virksomhederne til at invitere det vilde liv indenfor – for eksempel ved at forvandle korte græsstå til blomstrende enge.

I et brev til organisationens medlemmer opfordrer borgmester Simon Hansen og formand Jakob Søndergaard Nielsen virksomhederne til at forvandle nogle af deres arealer – helt som de selv vil – men med et tilbud om sparring fra kommunens specialister.

-        Inden vi sendte brevet havde vi allerede fået tilbagemeldinger fra syv virksomheder, som tilsammen har omlagt tæt på 100.000 kvadratmeter. Det er en stærkt indsats, og det viser, at der er stort potentiale. Vi ved, at det rører på sig derude, men nogle mangler måske lige det sidste skub for at komme i gang. Derfor er vi klar til at give dem råd og sparring om, hvordan de kommer fra start og får skabt en god løsning hos dem, siger borgmester Simon Hansen.

Samarbejdet kommer til at starte hos formanden selv. Jakob Søndergaard Nielsen er nemlig ikke kun formand for DI Lolland-Falster. Han er også fabriksdirektør for Metalcolour A/S i Nykøbing.

-        Det er en vigtig indsats, som vi selvfølgelig skal være en del af. Nu skal vi først og fremmest sparre med kommunens eksperter, om hvad der vil give mening her hos os, så vi får skabt den helt rigtige løsning. Nu har vores arealer set ud, som de gør i mange år, så det bliver da en omvæltning, når de begynder at forvandle sig. Men vi glæder os til at følge med i det liv, som forhåbentlig vil opstå lige her på vores plæner, siger Jakob Søndergaard Nielsen.

Virksomhederne kan løbende melde tilbage til kommunen, når de er klar til at forandre deres arealer, og så vil de blive hjulpet godt i gang – eller godt videre, hvis de allerede har taget de første skridt til at invitere vilde blomster, insekter og dyr ind hos dem.

Kontakter

Borgmester Simon Hansen, telefon: 25 18 18 16
Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen, telefon: 30 47 00 67
Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen, telefon: 25 18 04 90

Billeder

Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen og borgmester Simon Hansen.
Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen og borgmester Simon Hansen.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum