Sampension

Start planlægning af seniorlivet nu selvom du har ca. 20 år til pension

Del

Selvom du kun lige har rundet de 40 år, er der god grund til at sætte det lange lys på og tænke over, hvordan dit liv som pensionist skal være. Her får du tre gode råd.

Markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist, Sampension. Foto: Sampension
Markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist, Sampension. Foto: Sampension

Når vi runder 40 år, har mange af os godt gang i karrieren, stiftet familie og købt hus eller lejlighed. Til gengæld fylder det med pensionen næppe meget, når familien taler økonomi. Men det er en god idé at tænke pension i en tidlig alder.

”Vi anbefaler, at man allerede i 40-års alderen, hvor man altså har 20 år eller mere til pension, begynder at forholde sig til, om man sparer nok op til pension. Det vigtige spørgsmål er, om man forventer at kunne fortsætte med samme levestandard i pensionistlivet,” siger markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist fra Sampension.

Hun opfordrer til, at man forholder sig til disse tre emner:

Læs prognosen for pensionsudbetalingerne

Det er en god idé at læse det pensionsoverblik, som dit pensionsselskab eller pensionskasse har sendt til dig tidligere i år.

I den kan du se en prognose for, hvor meget du kan forvente at få udbetalt den dag, du skal på pension. Prognosen bygger blandt andet på, at du i årene til pensionering indbetaler det samme til pension, som i dag.

”Hvis du allerede nu kan se, at det beløb, du ifølge prognosen vil få udbetalt, ikke rækker til dine drømme, så er det en stor fordel, hvis du så tidligt som muligt begynder at indbetale ekstra,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Du kan for eksempel vælge at indbetale et ekstra beløb hver måned eller indbetale et indskud en gang om året.

Sørg for at opdatere dine forsikringsdækninger

I 40-års alderen har mange købt bolig med deres partner og måske stiftet familie. Så er det vigtigt, at man sikrer sine kære bedst muligt i tilfælde af alvorlig sygdom eller dødsfald.

Pensionsordningen indeholder blandt andet forsikring ved tab af erhvervsevne og en dækning, der giver dine efterladte en udbetaling, hvis du dør.

”De fleste vil jo gerne have, at partneren eller ægtefællen kan blive boende i hjemmet, selvom man dør. For at sikre det, bør man undersøge, om udbetalingen er stor nok. Vi kan hjælpe med at skabe det overblik, så I er sikret bedst muligt, hvis uheldet er ude,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Din investeringsprofil har stor betydning

Hvis du sparer op i det, der hedder markedsrentemiljøet, bør du også være opmærksom på, om du har den investeringsprofil, der passer til dig. Du kan vælge mellem investeringsprofilerne høj, moderat og lav.

Uanset hvilken investeringsprofil, du vælger, er investeringerne altid tilpasset din alder, og risikoen justeres løbende i takt med, at du nærmer dig pensionsalderen.

”Der er nogle forhold, som får betydning for dit fremtidige afkast og dermed størrelsen af din pensionsopsparing. Disse forhold gør, at jeg vil opfordre dig til at tjekke, om du har den risikoprofil, der passer bedst til dig. Hvis ikke, så kan du selv ændre den ved at logge ind på vores hjemmeside,” siger Anne-Louise Lindkvist.

…..

Pensionsselskabets 3 gode råd

1: Læs og forhold dig til din pensionsprognose

2: Sørg for at tilpasse dine forsikringsdækninger

3: Overvej, om du har den investeringsprofil, der passer til dig.

Kilde: Sampension

Nøgleord

Kontakter

For mere information, kontakt markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist på telefon 21567773.

Billeder

Markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist, Sampension. Foto: Sampension
Markeds- og kunderådgivningschef Anne-Louise Lindkvist, Sampension. Foto: Sampension
Download

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum