STARK Group A/S

STARK Groups tyske specialist Muffenrohr Tiefbauhandel sigter mod klimaneutralitet i scope 1 og 2 i 2030

Del

STARK Group fik som den første forhandler og distributør af byggematerialer til det nordeuropæiske marked, godkendt klimamål af Science Based Targets-initiativet (SBTi). Koncernens tyske specialist inden for vand og afløb (VA) og entreprenør, Muffenrohr Tiefbauhandel, sigter nu, som den første virksomhed inden for sin branche, mod klimaneutralitet i scope 1 og 2 inden 2030 i et pilotprojekt.

I 2021 rapporterede Muffenrohr om en reduktion på 24 % i CO2-emissioner fra køb af grønne certifikater – et skridt på vejen mod STARK Groups 2030 interim mål på en 42% reduktion fra egen drift. For at opnå klimaneutralitet i scope 1 og 2 vil Muffenrohr konvertere alle industrilastbiler til elektriske, og i 2030 vil alle firmabiler og leverings- og transportlogistik være elektrisk. Endvidere gennemføres en opgørelse af varmeanlæggene på Muffenrohrs 46 lokationer. Målet er gradvist at omlægge til klimavenlige varmeanlæg.

Administrerende direktør i STARK Deutschland, Michael Knüppel, siger:

"Som førende leverandør af byggematerialer har vi et særligt bæredygtigt og frem for alt socialt ansvar. Efter at have tegnet medlemskab med Madaster, et initiativ til fremme af den cirkulære økonomi, er vi glade for at tage det næste skridt med Muffenrohr Tiefbauhandel - med en pragmatisk, kundeorienteret og frem for alt direkte håndgribelig tilgang."

For at gøre vejen til en klimaneutral fremtid så effektiv som muligt, har Muffenrohr søgt støtte hos det anerkendte miljøagentur Envista GmbH. Sammen har de udviklet strategier og en konkret handlingsplan for at fremme en bæredygtig udvikling af virksomheden over de næste otte år.

Som en af de mest anerkendte miljøagenturer har Envistra specialiseret sig i at registrere og optimere virksomhedernes CO2-balance.

Kontakter

Billeder

Information om STARK Group A/S

STARK Group A/S
STARK Group A/S
C. F. Richs Vej 115
2000 Frederiksberg

+45 8252 2600http://starkgroup.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer, services og rådgivning til byggebranchen i de nordiske lande og Tyskland med fokus på at servicere det professionelle kundesegment. STARK Group har en årlig omsætning på ca. EUR 5 mia. (ca. DKK 37 mia.), betjener en portefølje af ca. 260.000 kunder og samarbejder med godt 10.000 leverandører via 485 lokationer på tværs af seks lande. Med hovedkontor i Danmark, har STARK Group i alt ca. 11.700 medarbejdere i Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Norge. Gruppen har fordoblet sin størrelse inden for de seneste par år gennem både opkøb og organisk vækst og har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle deres markeder.

Om STARK Deutschland
STARK Deutschland er Tysklands største distributør af byggematerialer, service og rådgivning til byggebranchen. Virksomheden ejer og driver mere end 260 bygge- og distributionscentre fordelt på 12 brands, herunder Raab Karcher, Muffenrohr, Melle Gallhöfer og Keramundo, der er en del af det succesrige netværk af generalister og specialister inden for byggebranchen som STARK Deutschland består af.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum