Kræftens Bekæmpelse

Stafet For Livet i 58 byer

Del

Kræftens Bekæmpelses største frivillige aktivitet går i gang i den kommende weekend. I år er 11 nye byer kommet med, så der nu holdes en stafet i 58 byer landet over. Stafet For Livet er en 24-timers begivenhed, der sætter fokus på et døgn i en kræftpatients liv, bakker op om patienter og pårørende og samler penge ind til kræftsagen.

Med omkring 75.000 involverede er Stafet for Livet Kræftens Bekæmpelses største frivillig-aktivitet. Stafet for Livet startede i 2006 med et enkelt forsøgsprojekt, og i år arrangerer hele 58 byer en stafet. I år er 11 nye byer med, hvilket glæder Finn Christensen, projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

- Stafet for Livet er vokset med rekordfart, og det er vi enormt glade for. Det er et arrangement, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på, hvad det vil sige at leve med kræft, hvad enten man er patient eller pårørende, siger Finn Christensen.

En stafet strækker sig over 18-24 timer, hvor mennesker berørt af kræft går eller løber for at sætte fokus på sygdommen. Hvert hold skal have mindst én deltager på banen i de timer, stafetten varer. Arrangementet handler dels om at bakke op om dem, der er eller har været syge og mindes dem, der er gået bort og dels om at samle penge ind. Sidste år blev der indsamlet 20 mio. kr. til Kræftens Bekæmpelse, hvilket var 8 mio. kr. mere end året før.

- Men Stafet For Livet er så meget mere end penge. Pengene er naturligvis med at gøre en stor forskel, men det allervigtigtste er oplevelsen. Vi kan se på de tilbagemeldinger, vi får fra deltagerne, at Stafet For Livet gør en stor forskel for dem. For mange bliver det en livsforandrende oplevelse, fordi de mærker, at de ikke kæmper alene, fortæller Finn Christensen.

Et hvert lokalsamfund skal have en stafet
De 58 stafetter ruller henover landet med start i Odense i weekenden den 21.- 22. maj, og de sidste stafetter finder sted i weekenden 10.-11. september. Og der er intet, der tyder på, at Stafet for Livet har nået sit højeste endnu. 

- Vores vision er, at ethvert lokalsamfund, der ønsker at holde en stafet, får mulighed for det. Det, vi hører, er, at stafetten giver deltagerne en mulighed for at gøre noget aktivt. Mange patienter og pårørende har brug for at gøre noget i kampen mod kræft, og her er en Stafet For Livet en mulighed, siger Finn Christensen. 

Verdens største bevægelse mod kræft
Stafet For Livet er en verdensomspændende begivenhed, der blev startet i USA i 1985 af en kræftlæge ved navn Gordon Klatt. I 2012 deltog fire millioner mennesker i arrangementerne i mere end 20 lande, og det gør Stafet For Livet til verdens største bevægelse mod kræft.

Alle stafetter indledes med en fighterrunde, hvor nuværende og tidligere kræftpatienter går den første runde på banen iført gule trøjer. Fighterrunden er altid meget rørende, og så er den med til at bryde et tabu om kræft.

Når mørket falder på, tændes smukt dekorerede lysposer, hvorpå deltagerne har skrevet hilsner til dem, der kæmper, og til dem der ikke er her længere. Lysceremonien er en meget bevægende begivenhed, hvor der er tid til eftertanke og til at mindes.

Stafet For Livet

Nøgleord

Kontakter

Finn Christensen, projektchef i Kræftens Bekæmpelse, 35 25 75 22

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Hvad har brøleaben, tigermissen og dansetrolden til fælles? Svaret handler om alkohol og kræft20.11.2017 06:00pressemeddelelse

Alkohol gør noget ved os. Når vi har fået et par genstande indenbords, bliver mange af os mere snakkesalige, nogle er ikke til at hive væk fra dansegulvet, og andre bliver pludselig ekstra charmerende – synes de selv. Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne ’Fuld af liv’ sætter i en ny indsats fokus på, hvad alkohol gør ved os, og bag den humoristiske indpakning gemmer sig et alvorligt budskab: Uanset hvilken type du bliver, når du drikker alkohol, så øger alkohol risikoen for kræft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum