Sparekassen Kronjylland

Stærkt første halvår i Sparekassen Kronjylland

Del

Vækst i udlån, aktive kunder og renteafdækning på obligationer sikrer flot resultat, som betyder opjustering af forventningerne

Adm. direktør for Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt kan præsentere et resultat før skat på 257 millioner kroner.
Adm. direktør for Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt kan præsentere et resultat før skat på 257 millioner kroner.

Det har været et travlt første halvår i Sparekassen Kronjylland. Det viser det netop aflagte halvårsregnskab med markant vækst i udlånet og høj aktivitet på særligt boligområdet.

- Vores kunder har i stor stil benyttet de stigende renter til at konvertere deres realkreditlån og dermed mindske deres restgæld. Derudover har tilbagebetalingen af udskudt moms i virksomhederne sammen med en generelt høj investeringslyst hos erhvervskunderne betydet, at lånebehovet er steget. Endelig har vi også i 2022 formået at tiltrække mange nye kunder, ikke mindst erhvervskunder, fortæller adm. direktør Klaus Skjødt.

Udlånet er det seneste år vokset med 19 procent, og det er en væsentlig årsag til, at Sparekassen Kronjylland har en pæn stigning i den grundlæggende indtjening. På grund af nedskrivningerne er halvårets resultat før skat dog faldet en smule i forhold til sidste år. Før skat er resultatet på 257 millioner kroner mod 266 millioner kroner i 2021.

- Nedskrivningerne er fortsat lave, men vi begynder så småt at se, at nogle virksomheder bliver pressede af de generelt stigende priser på ikke mindst el, gas og brændstof. Det ændrer dog ikke på, at langt de fleste af både vores erhvervs- og privatkunder har en stærk økonomi trods høj inflation og stigende renter, lyder det fortrøstningsfuldt fra Klaus Skjødt.

Klar på stigende renter

Efter en lang række år med historisk lave renter har de på det seneste bevæget sig opad. Det har betydet betydelige kursfald på obligationer. Alligevel formår Sparekassen Kronjylland i modsætning til mange af konkurrenterne at fastholde positive kursreguleringer. 81 millioner kroner har sparekassen tjent på den post i første halvår mod 48 millioner kroner i samme periode sidste år.

- Vi har altid haft en forsigtig placering af vores egenbeholdning. Derfor har vi haft en renteafdækning, så vores renterisiko var meget tæt på 0. Den er kommet os til gode i første halvår, da den har afbødet de faldende kurser på obligationerne, forklarer Klaus Skjødt.

Markant opjustering

Sparekassen Kronjylland opjusterer i forbindelse med regnskabet sine forventninger til et resultat før skat for hele året. Ved årsskiftet lød forventningen på 250 millioner til 300 millioner kroner, hvilket allerede er opnået ved halvåret. I stedet hedder forventningerne nu 425 millioner til 475 millioner kroner.

- Det er en meget usikker tid, og derfor har vi også været forsigtige i vores forventninger. Første halvår har dog været positivt på stort set alle områder, ligesom vores kunder helt generelt er økonomisk robuste i forhold til de udsving, vi ser lige nu. Derfor tror vi også, at vi i betydeligt omfang kan fortsætte den gode udvikling, fortæller Klaus Skjødt.

Opbakning til garantmodel

Sparekassen Kronjylland oplever også fortsat stor opbakning til garantmodellen, som betyder, at Sparekassen er en selvejende institution. Garantkapitalen og antallet af garanter er således også i første halvår steget pænt.

- Som garantsparekasse er det naturligt for os at have et langsigtet forretningsfokus, men vi skal selvfølgelig også samtidig sikre, at vi altid har en god indtjening og stærk solvens, så vi har en stærk sparekasse til både nuværende og kommende kunder, forklarer Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland har besluttet at kvittere for opbakningen ved at give garanterne direkte indflydelse på, hvordan Sparekassen årligt uddeler en million kroner.

- Med garant-millionen ønsker vi hen over året at sætte fokus på forskellige væsentlige temaer i samfundet, hvor garanterne kan foreslå, hvem der skal have et bidrag til at gøre en forskel i forhold til det tema. Vi har netop lanceret den med fællesskab som første tema. Jeg tror, at vi alle over de seneste år er blevet endnu mere bevidste om værdien af fællesskaber, men det er desværre ikke alle, der føler sig som en del af et fællesskab. Det vil vi gerne sætte lys på, fortæller Klaus Skjødt.

Kontakter

Klaus Skjødt via 89 12 24 13

Billeder

Adm. direktør for Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt kan præsentere et resultat før skat på 257 millioner kroner.
Adm. direktør for Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt kan præsentere et resultat før skat på 257 millioner kroner.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Kronjylland
Tronholmen 1
8960 Randers SØ

89 12 24 00http://www.sparkron.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

Ny områdedirektør for kredit i Sparekassen Kronjylland10.11.2022 09:00:46 CET | Pressemeddelelse

Allan Holbæk Thomsen skal fremover stå i spidsen for kreditarbejdet i Sparekassen Kronjylland. Her er han nyudnævnt områdedirektør for kredit og indtræder desuden i Sparekassen Kronjyllands øverste daglige ledelse. Han kommer fra en stilling som kreditdirektør i Sparekassen Danmark, og det er en meget erfaren leder og kreditmand, der nu kommer til Sparekassen Kronjylland. De første cirka 25 år i karrieren blev brugt helt ude hos kunderne som først rådgiver og siden erhvervskundechef og underdirektør i Sparekassen Himmerland. I 2011 blev han kreditchef samme sted, og da Sparekassen Himmerland i 2014 fusionerede med Sparekassen Hobro og blev til Jutlander Bank, fik han titel af kredit- og vicedirektør med ansvar for den fusionerede kreditafdeling. Da Jutlander Bank i 2021 fusionerede til Sparekassen Danmark fortsatte han som nævnt som kreditdirektør i den fusionerede sparekasse. Han tiltræder i Sparekassen Kronjylland senest 1. januar. Her afløser han Sigurd L. Simmelsgaard, der skifter

Sparekassen Kronjylland fjerner negative renter for privatkunder25.7.2022 11:27:48 CEST | Pressemeddelelse

Fra 15. august skal privatkunder ikke betale negative renter for indlån i Sparekassen Kronjylland. I stedet bliver indlånsrenten 0 procent for alle privatkunder. Det sker i forlængelse af den renteændring, som Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken besluttede i sidste uge. Fra 15. august bliver renten for erhvervskunder desuden hævet fra minus 0,95 procent til minus 0,45 procent, hvilket matcher den seneste ændring fra Nationalbanken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum