Norlys

Stærkt første halvår for Norlys

Del

Norlys kommer stærkt ud af årets første halvår. Med en omsætning på 4,5 mia. kr. opnår energi- og telekoncernen et driftsresultat før afskrivninger på 950 mio. kr. og et resultat før skat for det første halvår på 104 mio. kr.

Norlys blev en realitet midt i 2019 som resultat af fusionen mellem SE og Eniig, og energi- og telekoncernen kommer godt fra start i 2020 med et stærkt halvårsresultat.

- Vi kommer rigtig stærkt ud af første halvår med et bruttoresultat (EBITDA) på 950 mio. kr., hvilket er godt 80 mio. kr. over vores budget. På bundlinjen realiserer vi 104 mio. kr., hvilket er 13 mio. kr. over budget. Ligesom de fleste andre virksomheder har vi også mærket coronakrisen – specielt på afkastet på vores kapitalforvaltning, men det har rettet sig pænt over de seneste måneder. Ultimo juni er afkastet godt 1 % nede i første halvår, siger Gert Vinther Jørgensen, CFO i Norlys, og tilføjer:

- Vi er rigtig godt tilfredse med de gode takter, vi ser, og integrationen til Norlys skrider planmæssigt fremad. Vi har lovet vores andelshavere at realisere fusionssynergier for 250 mio. kr. årligt med fuld effekt fra 2021. Med et solidt første halvår er vi godt på vej mod at levere helårsbudgettet i 2020. Det er et vigtigt skridt på vejen til at levere på fusionen.

Europæisk energihandel som løftestang for elektrificering

Det er ikke kun økonomisk, at energi- og telekoncernen leverer gode resultater i første halvår. Også forretningsmæssigt er der stor fremdrift. I maj kunne Norlys offentliggøre planerne om at etablere et nyt europæisk tradingselskab inden for vedvarende energi og kommerciel energihandel i samarbejde med Eurowind Energy.

- Vi havde i forvejen et tæt samarbejde med Eurowind, og med etableringen af Norlys Energy Trading tager vi samarbejdet til et nyt niveau. Udbygningen af vedvarende energi kræver enorme investeringsmidler i det kommende årti, når Danmark skal elektrificeres. Det er derfor afgørende, at vi håndterer vores markedsmæssige risici og griber de muligheder, som ligger i det europæiske marked, så vi kan fastholde det meget høje investeringsniveau, vi ser ind i, siger Gert Vinther Jørgensen videre.

Et åbent fibernet og mobilplaner

Ved udgangen af første halvår kunne Norlys samtidig melde, at hele koncernens fibernet, som er landets største, nu er åbent for alle interesserede samarbejdspartnere – både teknisk og kommercielt.

- Fibernettet i Midt- og Nordjylland har været åbent for alle serviceudbydere i over et år, og i juli kunne vi tilsvarende melde fibernettet i Syd- og Sønderjylland for åbent. En lang række serviceudbydere og netejere er allerede en del af vores fælles fiberprojekt, og flere kommer løbende til. Et fuldt åbent fibernet er til stor gavn for forbrugerne, som dermed får flere muligheder og større valgfrihed, fortæller Gert Vinther Jørgensen.

Endelig kunne Norlys kort før sommerferien offentliggøre ambitionerne om at afsøge mulighederne for at indtage en stærk position på mobilmarkedet som et naturligt skridt på rejsen mod at blive et ”full service” teleselskab.

- Det handler helt grundlæggende om at skabe bedre muligheder for vores andelshavere og kunder. Det er dem, vi er sat i verden for at skabe fordele for, og her godt et år efter fusionen, er vi rigtig godt på vej mod at sikre netop det, slutter Gert Vinther Jørgensen.

De finansielle tal*:

År til dato – 2020

 

Omsætning

4,5 mia. kr.

Dækningsbidrag

1,7 mia. kr.

Bruttoresultat (EBITDA)

950 mio. kr.

Resultat før skat

104 mio. kr.

*Norlys-koncernen blev etableret pr. 1. juli 2019, og derfor findes sammenligningstal for 2019 ikke.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 709.000 andelshavere, ca. 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

Derfor risikerer nogle nord- og midtjyder sort skærm i løbet af januar11.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Bor du i Midt- eller Nordjylland, og har du internet og tv ved Eniig? Så er du muligvis blandt dem, der risikerer at miste tv-signalet i løbet af januar og internetsignalet den 31. januar. Som en del af fusionen til Norlys stillede konkurrencemyndighederne som betingelse, at energi- og telekoncernen skulle lade kunderne vælge deres fremtidige tv- og bredbåndsleverandør på ny. Men mange har endnu ikke truffet et valg, og derfor råber Norlys nu vagt i gevær.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum