Andel

Stærke erhvervsprofiler til Andel

Del

12 stærke profiler med særlige spidskompetencer rykker ind i bestyrelseslokalerne i Andel-koncernens datterselskaber.

En række datterselskaber i den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel, der ikke allerede har eksterne bestyrelsesmedlemmer som datterselskaberne Energi Danmark og Fibia, får nu tilført eksterne kompetencer på bestyrelsesniveau.

”Andels datterselskaber gennemgår en hastig udvikling. Samtidig har vi ambitioner om at spille en endnu større rolle i den grønne og digitale omstilling. Det stiller nye krav til os og vores selskaber, og derfor har bestyrelsen valgt at tilføre selskabsbestyrelserne yderligere kapacitet”, fortæller formand Jens Stenbæk og tilføjer:

”Vi supplerer derfor vores selskabsbestyrelser med stærke eksterne kompetencer fra flere og andre brancher end vores egen. Dét sammenholdt med, at Andels Amba-bestyrelse fortsat udgøres af bestyrelsesmedlemmer, der er demokratisk valgt af og i vores repræsentantskab, sikrer et både stærkt demokratisk og kompetencemæssigt setup for fremtiden”.

Markedsacceleration gennem betydelige opkøb

Andel har gennem opkøb og øget ejerandel i datterselskaber i løbet af det seneste år styrket kerneforretningen og etableret et solidt udgangspunkt for fortsat udvikling.

”Vi er vokset markant. Først og fremmest som følge af købet af Radius Elnet og Ørsteds privat- og udelysforretning men også efterfølgende, hvor vi siden hen har købt elnettet i Hillerød og øget vores ejerandel til et fuldt ejerskab af internet- og tv-leverandøren Waoo. Ligeledes har vi tidligere i år øget vores ejerandel og opnået majoritet i et af landets største selskaber, Energi Danmark, hvor vi afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse, forklarer administrerende direktør Jesper Hjulmand.

Andel-koncernen kom ud af 2020 med et resultat på knap 11 milliarder kroner.

Ladenetværk i verdensklasse

Et af de datterselskaber, der er i hastig forandring, er ladeoperatøren Clever, der fra 2019 til 2020 mere end fordoblede omsætningen.

”Vi er godt i gang med at realisere ambitionen om at gøre det nemt for danskerne at køre elbil. Vi har en ambitiøs investeringsplan og ser en heftig acceleration på markedet. Derfor er det naturligt at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige bredde i den samlede kompetence og samtidig helt særlige spidskompetencer”, forklarer administrerende direktør Jesper Hjulmand.

Clever venter at opsætte 10.000 ladepunkter i Danmark inden år 2025.

Fremtidens elhandel

Et andet af Andels datterselskaber i forandring er energihandelsselskabet SEAS-NVE.

”Vores energihandelsselskab er med over 1,3 millioner energikunder vokset til at blive landets største. Den grønne omstilling og digitaliseringen vil ændre både forbrugsmønstre og produkter hos fremtidens energikunder. Det kalder på nye stærke kompetenceprofiler i bestyrelsen, der kan være med til at fastholde markedspositionen og udvikle selskabet yderligere”, forudser Jesper Hjulmand.

Energihandelsselskab SEAS-NVE står endvidere foran en rebranding af selskabet navn og design til Andel-brandet.

Nye bestyrelsesmedlemmer i Andels datterselskaber.

SEAS-NVE Strømmen/Energi

 • Jens Visholm, tidligere koncerndirektør i COOP Danmark
 • Jeanette Fangel Løgstrup, tidligere Senior Executive Vice President, Head of Group Societal Impact and Sustainability, Danske Bank
 • Signe Trock Hilstrøm, tidligere Chief Digital Officer, Imerco

NEXEL

 • Tove Feld, CEO, Visionary Growth
 • Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime

Cerius & Radius

 • Hanne Christensen, CEO, Force Technology
 • Søren Eriksen, CEO, Viegand Maagøe

Clever

 • Klaus Rud Sejling, CEO og investor i DANX Group
 • Anders Ibsen, CCO og Co-Founder, Cobiro

SEAS-NVE Udelys

 • Jane Wiis, CEO, DBC Digital a/s
 • Jens Nyhus, CEO, Carlsberg Byen

Rødsand 2 – Offshore Windfarm

 • Torben Glar Nielsen, tidligere EVP og CTO, Energinet

Andel-koncernen går til markedet gennem datterselskaber i forskellige segmenter. Samtidig besidder Andel kapitalinteresser inden for koncernens hovedaktiviteter.

• Cerius A/S (ejerandel: 100 %) – elnetselskab på Vest- og Sydsjælland og øerne

• Radius A/S (ejerandel: 100 %) – elnetselskab i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland

• SEAS-NVE Strømmen/Energi (ejerandel: 100%) – dansk energihandelsselskab

• SEAS-NVE Udelys/City Light (ejerandel: 100%) – drift og vedligeholdelse af by- og gadelys

• Nexel A/S (ejerandel: 100 %): driftsselskab til elnettet

• Clever A/S (ejerandel: 94,9 %) – e-mobilitetsløsninger til fremtidens transport – elbiler

• Rødsand 2 Offshore Windfarm AB (ejerandel 80 %) – produktion af vedvarende energi

• Fibia P/S (ejerandel: 65,5 %) – fibernet på Sjælland, øerne og Østjylland

• Waoo A/S (Fibias ejerandel: 100%) – Indholdsleverandør til fibernettet

• Energi Danmark A/S (ejerandel 63,6 % afhængig af konkurrencemyndighedernes godkendelse, nuværende andel 40,5 %) – energisalg til erhverv i ind- og udland.

• Ørsted A/S (ejerandel 5,01 %) – historiske ejerskab til energiproduktion

Kontakter

Andels pressevagt, telefon 21 70 31 01

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum