N1

Stærke erhvervsprofiler i bestyrelsen for Netselskabet N1

Del

Netselskabet N1, som ejer og driver elnettet i størstedelen af Jylland, føjer fra årsskiftet to kendte erhvervsprofiler til sin bestyrelse. CEO fra Atea Kathrine Forsberg og tidligere CEO i Energinet Peder Ø. Andreasen skal supplere den ejervalgte bestyrelse med nye stærke kompetencer.

Bestyrelsen i N1 består af 6 ejervalgte medlemmer og formand Jesper Barslund, som også er COO i energi- og telekoncernen Norlys, der ejer netselskabet N1. Fra årsskiftet er to kendte brancheprofiler tiltrådt som N1’s første eksterne bestyrelsesmedlemmer.

- Norlys har de sidste to år haft eksterne bestyrelsesmedlemmer tilknyttet bestyrelserne i tre af virksomhedens forretningsdivisioner, og kombinationen af andelshavervalgte og eksterne bestyrelsesmedlemmer med særligt udvalgte kompetencer giver stor værdi i bestyrelsesarbejdet. Derfor glæder vi os også meget over at kunne byde Kathrine Forsberg og Peder Ø. Andreasen velkommen i N1’ bestyrelse, siger Jesper Barslund, bestyrelsesformand i N1.

Kendte erhvervsprofiler med stærke resultater på CV’et

Kathrine Forsberg er CEO i IT-virksomheden Atea. I sit første år som topchef og midt under en global pandemi formåede hun at styre økonomien i en positiv retning. Hendes CV rummer mere end 20 års erfaring fra it-branchen, hvor hun har siddet i ledende stillinger hos flere af branchens største spillere. Kathrine Forsberg er også medlem af IT-branchens hovedbestyrelse, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt formand for regeringens klimapartnerskab for service, it og rådgivning.

Peder Ø. Andreasen er bestyrelsesformand i Energy Cluster Denmark. Han var i 13 år CEO i Energinet, indtil han i 2018 valgte at give stafetten videre som en del af et planlagt generationsskifte. I Energinet var han en af de drivende kræfter i at øge andelen af fluktuerende vindkraft i det danske energisystem og åbne det op mod verden. Før Energinet.dk havde Peder Ø. Andreasen en årrække i ledende stillinger i ATP og det daværende Tele Danmark.

- N1’s elnet udgør ca. 40% af Danmarks samlede areal, og den kommende elektrificering og grønne omstilling stiller nye og andre krav til det at drive et elnet. Vi har lagt stor vægt på at finde to profiler med tung erfaring inden for henholdsvis energiforsyning, IT og digitalisering, og vi kunne ikke ønske os et stærkere match. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Kathrine og Peder vil medvirke til yderligere at løfte vores i forvejen meget velfungerende og professionelle bestyrelse, slutter Jesper Barslund.

Billeder

Information om N1

N1
N1
Edison Park 1
6715 Esbjerg N

http://www.n1.dk

N1 forsyner hver dag mere end 750.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet.

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

Følg pressemeddelelser fra N1

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra N1

60 arbejdspladser inden for energiområdet rykker til Esbjerg19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver der snart nye muligheder for at arbejde inden for energibranchen og grøn omstilling i Esbjerg. Her planlægger Netselskabet N1, som Norlys-koncernen ejer, nemlig at flytte 60 nye arbejdspladser til byen inden for de næste tre år. Nogle af disse vil være medarbejdere, der flytter til Esbjerg fra andre af N1’s lokationer, mens en del stillinger vil skulle besættes via nyansættelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum