Københavns Professionshøjskole

Stærk og faglig vejledning har aldrig været vigtigere

Del
Københavns Professionshøjskole og Danmarks Vejlederforening er gået sammen om at skabe ’Vejledningens dag’, som hvert år skal sætte fokus på vejledningens store betydning for vores samfund

”Der er historisk mange unge, der er ramt af mistrivsel. Folk skifter arbejdsplads som aldrig før. Og vi skal i fremtiden arbejde, til vi er godt oppe i 70’erne. Så jeg vil faktisk sige, at der er mere brug for god vejledning end nogensinde før”.

Sådan siger lektor Inger-Lise Lund Petersen fra Videreuddannelsen på Københavns Professionshøjskole, hvor hun igennem en længere årrække har arbejdet med uddannelse af vejledere. Derfor glæder hun sig naturligt nok også meget til den 1. februar 2023, hvor Københavns Professionshøjskole og Danmarks Vejlederforening er gået sammen om at skabe ’Vejledningens dag’. Det skal være vejlederprofessionens nye mærkedag, hvor man på tværs af sektorer hylder den gode vejledning og deler erfaringer med hinanden.

”Vi skal lære af hinanden og blive klogere på vores praksis. Men vi vil også meget gerne gøre vores omverden klogere på, hvad vejledning kan byde ind med på f.eks. grundskoler, ungdomsuddannelser, den kommunale ungeindsats og inden for voksenvejledningsområdet”, forklarer lektor Inger-Lise Lund Petersen.

”Karrierevejledning er jo et internationalt forskningsfelt, hvor vi heldigvis løbende bliver klogere på vejlederens rolle. Hvordan man støtter bedst muligt, når der skal vælges uddannelse, skiftes  karriere, tackles barrierer i uddannelse, job og når man er uden job. Det kan også være overgangen mellem arbejdsliv og seniorliv. Vejlederen støtter såvel unge som ældre med at høre til – også når det gør ondt og er svært”

Og ’at høre til’ er netop temaet på den første Vejledningens dag hos Københavns Professionshøjskole og Danmarks Vejlederforeningen. Hvordan man f.eks. hører til på sin uddannelse, skole, arbejdsplads eller lokalsamfundet i en ellers meget individualiseret tid. Professor Ronald Sultana er keynote speaker, inden en lang række vejledere og ledere af vejledningsindsatser åbner op for 13 forskellige workshops.

”Karriere er en meget bumpet vej. I gamle dage fulgte man ofte i  sine forældres fodspor eller fik et job, som man beholdt igennem hele arbejdslivet. Sådan er virkeligheden slet ikke i dag. Sidste år var der næsten en million danskere, der skiftede job. Det er et voldsomt tal, der tydeligt viser, at danskerne har brug for livslang karrierevejledning”, fortæller Inger-Lise Lund Petersen.

Hun fremhæver også, at god vejledning kan være en del af de rekrutteringsudfordringer, som vores samfund står midt i – ikke mindst på velfærdsområdet. Der er nemlig mange seniorer, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet under de rette omstændigheder. Og her kan stærkere vejledning være med til at sikre en fornuftig balance i de sidste år på arbejdsmarkedet, som både kommer den enkelte og vores samfund til gode.

Konferencen på Vejledningens dag finder sted den 1. februar 2023 kl. 09.30 – 16.00 på Campus Carlsberg i København.

For yderligere oplysninger:

Lektor Inger-Lise Lund Petersen, Videreuddannelsen, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 41898635, mail: inpe@kp.dk

Karina Meinecke, formand for Danmarks Vejlederforening, tlf.: 29250472, mail: formand@danmarksvejlederforening.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Fakta om Københavns Professionshøjskole

– Har cirka 22.000 studerende.

– Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 6.300 studerende, største læreruddannelse med ca. 4.700 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.100 studerende.

– Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.

– Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.

– Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

– Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum