TEKNIQ Arbejdsgiverne

Stærk lærlingestart på 2022

Del

Der har været en stigning på næsten 20 procent i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på landets erhvervsuddannelser i årets første kvartal. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne, som især peger på den tiltrængte, positive udvikling på en række industriuddannelser.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.
Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.

Det gik kraftigt frem med antallet af nye lærlinge i årets første kvartal. Ifølge nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet steg tallet for indgåede uddannelsesaftaler således med hele 19,7 procent i forhold til året før.

”Det er ekstremt positivt i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for at tiltrække flere til erhvervsuddannelserne. Samtidig så viser det, at virksomhederne over en bred kam tager ansvar for at uddanne den næste generation af faglærte,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Industri har vendt udviklingen

Hun peger især på den positive udvikling indenfor en række industriuddannelser med tilknytning til TEKNIQ Arbejdsgivernes medlemsvirksomheder. Eksempelvis er antallet af indgåede uddannelsesaftaler på smedeuddannelsen steget med 46,6 procent, på entreprenør- og landbrugsmekanikeruddannelsen med 13,1 procent og på industriteknikeruddannelsen med hele 84 procent.

”Det glæder mig efter et 2021, hvor industriområdet havde svært ved at følge med udviklingen i eksempelvis installationsbranchen. Samtidig er det en understregning af den fremgang, man har oplevet i dansk erhvervsliv,” siger Tina Voldby og understreger:

”Det er vigtigt, at vi nu fastholder indsatsen for at rekruttere flere kloge hænder og hoveder til erhvervsuddannelserne – trods den usikkerhed, vi kigger ind i netop nu, når det gælder dansk økonomi. For vi får brug for de faglærte – ikke mindst når det mange grønne ambitioner skal realiseres de kommende år.”

Langt færre i skolepraktik

Også landets el- og vvs-installationsvirksomheder har haft dørene på vid gab for nye lærlinge i årets første tre måneder. Her har man på elektrikeruddannelsen set en vækst i antallet på 15 procent, mens væksten på vvs-energiuddannelsen er på 19,6 procent.

”Det skal endda ses i lyset af, at man på disse uddannelser kom fra et 2021 med rekordhøje lærlingetal. Så at man har kunnet fortsætte udviklingen i starten af 2022, det er ganske enkelt imponerende,” siger Tina Voldby.

”Samtidig kan vi se, at antallet af elever i skolepraktik falder over hele linjen – og det i en grad, så det i flere brancher kan være svært at skaffe lærlinge nok,” uddyber hun.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, presseansvarlig hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – tlf.: 27 69 45 69

Billeder

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.
Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet.
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum