FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Stadig over 100.000 ledige trods fortsat fald

Del

Genopretningen på arbejdsmarkedet fortsætter med endnu et fald i ledigheden i august. Der er nu 101.300 bruttoledige, hvilket er 1.500 personer lavere end op til, at coronapandemien ramte. ”Det går godt for dansk økonomi i øjeblikket, og det er nu, vi skal sørge for, at flere finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Der er stadig ledige hænder”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH.

Bruttoledigheden faldt med 5.600 fuldtidspersoner i august 2021. Der er aktuelt 101.300 bruttoledige fuldtidspersoner, svarende til 3,6 pct. af arbejdsstyrken. Ledigheden er nu 1.500 fuldtidspersoner lavere, end før coronapandemien brød ud.

- Genopretningen af økonomien fortsætter, og det betyder også, at flere kommer tilbage i arbejde. Der var ikke mange, der i foråret sidste år havde troet, at vi allerede på dette tidspunkt – 1½ år efter – ville være tilbage på samme ledighed som før pandemien. Det er virkelig positivt, og det kan vi ikke mindst takke de mange hjælpepakker og trepartsaftaler for, siger Mette Hørdum Larsen.

- Bedringen på arbejdsmarkedet og den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft er godt nyt. Det betyder, at vi står med en enestående mulighed for, at flere kan få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

- Der er stadig ledige hænder på arbejdsmarkedet, og det er vigtigt, at vi nu sørger for, at de ledige har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger. Det kræver en målrettet indsats, og herunder ikke mindst opkvalificering og uddannelse. På den måde sikrer vi også, at arbejdsmarkedet og dermed økonomien forbliver stærk mange år frem, siger Mette Hørdum Larsen.

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Forventet udvikling for rekrutteringssituationen2.10.2021 14:29:28 CEST | Pressemeddelelse

Helt som forventet er der sket en stigning i rekrutteringsudfordringer på visse områder efter genåbningen af samfundet i kølvandet på coronakrisen. Der er dog fortsat sådan, at virksomhederne i overvejende grad får besat deres stillinger. Det viser den netop offentliggjorte rekrutteringsundersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der dækker det halve år fra december til maj 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum