Fredensborg Kommune

Stadig flere vælger folkeskolen først i Fredensborg Kommune

Del

Flere forældre vælger at indskrive deres børn i kommunens folkeskoler. På to år er andelen vokset fra 75 til 80 pct.

Flere familier vælger kommunens folkeskoler ved skolestart. I Kokkedal  er stigningen på hele 15 procentpoint på to år til nu i alt 73 pct. i 2021.
Flere familier vælger kommunens folkeskoler ved skolestart. I Kokkedal er stigningen på hele 15 procentpoint på to år til nu i alt 73 pct. i 2021.

Det går godt for Fredensborg Kommunes folkeskoler: Elevernes trivsel og karakterer ligger år efter år blandt landets bedste, og forældrene har kvitteret ved at give skoler og SFO’er den fjerde højeste score i en national tilfredshedsundersøgelse. Det glæder derfor også politikerne, at stadig flere forældre tilvælger kommunens skoler:

”Vi prioriterer vores folkeskoler højt, og de faglige og trivselsmæssige flotte resultater afspejler dygtige og engagerede lærere og pædagoger. Dette års indskrivning af nye elever viser med alt ønskelig tydelighed, at kommunens børnefamilier finder alle vores skoler attraktive. Det er med andre ord et forrygende flot resultat, som vi kan være stolte af”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Per Frost Henriksen, formand for Børne- og Skoleudvalget, er enig og ser lyst på fremtiden for kommunens skoler:
”I år begynder 80 pct. af de nye skolebørn i en af vores folkeskoler – for to år siden var det 75 pct. Det er en flot stigning, og jeg er helt sikker på, at vi nu ser resultatet af et langt sejt træk, hvor vi har udviklet og forbedret vores skoler. Så når flere forældre foretrækker vores folkeskoler, er det ganske enkelt fordi, at skolerne gør det godt og kan konkurrere med de mange alternative tilbud. Derudover vil jeg også nævne, at vi med det store skoleprojekt Fremtidens Folkeskoler – hvortil der er afsat over 700 mio. kr. over 12 år – viser en klar politisk vilje i et enigt byråd til at prioritere vores skoler. Det er virkelig godt”.

Børne- og Skoleudvalget behandler sagen om dette års skoleindskrivning på næste møde. Af dagsordenen fremgår, at der ved dette års indskrivning var 460 mulige distriktsbørn til skolerne i Fredensborg Kommune. Heraf søgte 368 en folkeskole i kommunen. Derudover søgte 73 en privatskole (enten i Fredensborg Kommune eller i en anden kommune) eller en folkeskole i en anden kommune. De resterende børn skal enten skoleudsættes eller er visiteret til specialskole. I alt har 79,8 pct. af kommunens børn søgt en folkeskole i kommunen. Mellem distrikterne varierer andelen fra 66,7 pct. til 93,7 pct.

Særligt for Kokkedal Skole er der tale om en stigning i søgningen til skolen. I Kokkedal er der traditionelt en stor søgning til privatskoler og også til folkeskolerne i nabokommunen. Kokkedal Skole er inde i en rigtig god udvikling og har på to år oplevet en stærkt øget tilslutning fra familierne i Kokkedal med stigning på 15 procentpoint – fra 58 pct. i 2019 til 73 pct. i 2021.

Skoledistrikt: Andel som har søgt folkeskole i kommunen

Endrupskolen  88,6 %
Fredensborg Skole  90,8%
Humlebæk Skole  82,1%
Kokkedal Skole  73,0%
Langebjergskolen  93,7%
Nivå Skole  66,7%

I alt 79,8 pct. 

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Per Frost Henriksen (A) tlf. 25 13 62 99

Billeder

Flere familier vælger kommunens folkeskoler ved skolestart. I Kokkedal  er stigningen på hele 15 procentpoint på to år til nu i alt 73 pct. i 2021.
Flere familier vælger kommunens folkeskoler ved skolestart. I Kokkedal er stigningen på hele 15 procentpoint på to år til nu i alt 73 pct. i 2021.
Download

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum