Beskæftigelsesministeriet

Stadig flere fordrevne fra Ukraine kommer i job

Del

Det går fortsat fremad med at hjælpe fordrevne fra Ukraine ind på det danske arbejdsmarked. Nye foreløbige tal for juni måned viser, at 2.724 personer nu er kommet i beskæftigelse.

Endnu flere fordrevne fra Ukraine har fundet vej ud på danske arbejdspladser. For juni måned er der foreløbigt registreret 2.724 fordrevne fra Ukraine i job. Tallet forventes at stige, da virksomheder løbende vil komme med efterregistreringer. Tallet for maj ligger på 1.645.

I den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kan man se, at 7.521 personer har tilmeldt sig jobnet, og 1.715 har nu et søgbart CV på jobnet, mens 846 er i gang med at udfylde CVet. Der er i alt 15.149 fra Ukraine mellem 16-66 år, der har ophold efter særloven opgjort pr. 3. juli.

I løbet af maj og juni måned har der været afholdt seks jobmatcharrangementer rundt om i landet i forbindelse med Partnerskabet om ukrainere i job. Her har der været omkring 1.700 jobsøgende – primært fra Ukraine, og 88 virksomheder har deltaget. Flere har fået jobtilbud på arrangementerne, og endnu flere har aftalt jobsamtaler i forlængelse af arrangementerne. Mange ukrainere har desuden fået hjælp fra deltagende jobcentermedarbejdere og frivillige til at udarbejde CV på arrangementerne.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig, at flere og flere ukrainere kommer i job. Det er positivt for den enkelte, der kan forsørge sig selv og skabe en så normal hverdag som muligt og for de virksomheder, der mangler hænder.

- Jeg håber, at det vil lykkes for endnu flere flygtninge, som ønsker at få foden inden for på det danske arbejdsmarked. Vi ved, at der blandt andet er nogle sprogbarrierer, der kan gøre det mere vanskeligt, men vi har politisk haft fuld fokus på at fjerne sten på vejen.

- Vi vil i Partnerskabet om ukrainere i job fortsat følge udviklingen nøje og være opmærksomme på, om der er behov for yderligere tiltag. Jeg var glad for selv at opleve det store engagement, som ukrainere, virksomheder og kommuner indtil videre har lagt i jobmatcharrangementerne, og jeg tror, at det vil føre til, at vi får hjulpet flere ukrainere ind på en dansk arbejdsplads.  

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum