Næstved Kommune

Sprogcenter med tæt forbindelse til virksomheder

Del

Udlændinge i Næstved som lærer dansk har siden 1. januar 2021 været elever på Sprogcenter Næstved. Kommune har nemlig hjemtaget driften af sprogcentret, som dog stadig har adresse på Kasernevej 20 og samme medarbejdere. En af de helt store fordele ved hjemtagelsen er, at det nu bliver muligt at knytte virksomheder og kursister tættere sammen kva Center for Arbejdsmarkeds relationer. Det kan fx betyde, at efterspørges der medarbejder i én branche, ja så kan man tilrettelægge en del af undervisningen, så man øver det pågældende fagsprog.

Indgangen til Sprogcenter Næstved
Indgangen til Sprogcenter Næstved

Det nye sprogcenter kommer til at hedde Sprogcenter Næstved - forbinder job og dansk.

Dørene til Sprogcenter Næstved er åbne fra den 13. januar 2021 – i hvert fald online. Kursisterne møder ind til både noget velkendt og noget nyt. Det velkendte er bl.a. de fysiske rammer på Kasernevej. Lærerne er også velkendte, idet de er virksomhedsoverdraget fra Lærdansk til Næstved Kommune, da virksomheden valgte at lukke. Kursisterne vil på den måde opleve en meget blid overgang til det nye sprogcenter.

Men planen er også, at de vil opleve at blive knyttet tættere til arbejdsmarked gennem fx praktik, jobåbninger og input fra lokale virksomheder til undervisningen.

Med de nye tætte relationer til kommunens Center for Arbejdsmarked, og særligt Team Integration, kan sprogcentret tilbyde områdets virksomheder et samarbejde om at målrette danskuddannelserne for den enkelte, så det i højere grad imødekommer behovet for danskkundskaber på arbejdsmarkedet.

En af dem, der ser muligheder for det nye sprogcenter er Anette Brix, som er formand for Beskæftigelsesudvalget:

- Det her er alle tiders mulighed for at knytte mennesker tættere på arbejdsmarkedet. Altså det vi kalder beskæftigelsesrettet danskuddannelse. Selvom sprogundervisningen er rimelig lovbestemt, er der også åbninger for at sætte et lokalt og aktuelt præg. For eksempel kan man tage ud og besøge en virksomhed og så arbejde videre ud fra deres forskellige skriftlige materialer. På den måde får kursisterne både fagsproget og lokalkendskabet. Det vil i sidste ende betyde, at de har langt lettere ved at finde et job, fortæller Anette Brix.

Sprogskoleleder Rikke Mathiesen glæder sig over at være en del af det nye kommunale sprogcenter:

- Vi glæder os over at kunne fortsætte med at undervise flygtninge og indvandrere i Næstved Kommune. Som en del af Center for Arbejdsmarked, får vi nu et tæt tværfagligt samarbejde mellem sproglærere, jobkonsulenter og sagsbehandlere. Det vil give en helhedsorienteret integrationsindsats, som styrker kursisternes mulighed for fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Sprogcenter Næstved – med afdeling i Vordingborg

I dag går der ca. 200 kursister på sprogcentret, som alle bor i Næstved Kommune. Om et par dage får de selskab af ca. 60 kursister fra Vordingborg Kommune.  Vordingborg Kommune har ligesom Næstved hjemtaget opgaven med at tilbyde udenlandske borgere danskuddannelse. De to kommuner har indgået en samarbejdsaftale, der betyder, at Sprogcenter Næstved også leverer danskuddannelse til udenlandske borgere fra Vordingborg Kommune.

Næstved Kommune er i dialog med flere nabokommuner om samarbejde om levering af kursuspladser, udvikling af ny undervisningsformer etc. Et samarbejde, som man forventer sig meget af.

Selve åbningen skulle have været en stor og festlig begivenhed med mange gæster,- men grundet nødvendige Corona- hensyn, må festlighederne nydes på afstand. Borgmester Carsten Rasmussen og formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Anette Brix, vil holde deres taler som planlagt, men de vil blive formidlet via videolink til lærere, kursister og andre interesserede.

Kontakter

Rebecca Helqvist, teamleder for Unge & Integration, Næstved Kommune, telefon 21 42 24 17
Anette Brix, formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget, telefon 20 97 44 07

Billeder

Indgangen til Sprogcenter Næstved
Indgangen til Sprogcenter Næstved
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

I Næstved går erhvervsliv, butikker, foreninger og kommune sammen om at bekæmpe Corona12.3.2021 14:12:08 CET | Pressemeddelelse

Et meget effektivt teammøde mellem repræsentanter fra Næstved Erhverv, Frivilligcenter Næstved, Næstved Storcenter, Næstved Cityforening, Fritidsudvalget og Næstved Kommune har ført til hurtig handling. Næstved har fået et nye design, som skal få flere til at lade sig teste i hele kommunen. Desuden har parterne givet hinanden håndslag på at være ambassadører for test.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum