Beskæftigelsesministeriet

Spotlys på resultater skal styrke jobcentrets indsats til ledige

Del
Fremover kan landets kommuner nemt følge med i, hvor gode de er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Beskæftigelsesministeriet har ranglistet kommunerne fra 1 til 98 efter deres resultater. Opgørelsen følger op på den politiske aftale, som giver kommunerne mere frihed og gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen.

Danmark oplever vækst, beskæftigelsen sætter hele tiden nye rekorder, og virksomhederne mangler i stigende grad hænder. Der er med andre ord gode muligheder for, at flere kommer i job. Alligevel viser flere undersøgelser, at kommunerne ikke giver den indsats, som de ledige har krav på, og som skal hjælpe dem videre i job.

Nu giver Beskæftigelsesministeriet kommunerne et nyt redskab, der skal styrke indsatsen til ledige. Fremover får kommunerne lettere ved at se, hvor gode de er til at få borgere væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Samtidig kan man se, hvilke kommuner der gør det godt, og som de mindre gode kommuner kan søge inspiration hos.

Beskæftigelsesministeriet samler som noget nyt kommunerne på en rangliste over alle tre ydelser samt en liste for hver af de tre ydelser. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente. Opgørelserne tager nemlig hensyn til blandt andet alder og uddannelse i de enkelte kommuner, så de kan sammenlignes.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats. Men det vil også lune i kommunekassen og dermed give penge, som kan bruges andre steder fx til bedre velfærd. Ranglisten sætter slet og ret spot på, hvor man ikke gør nok for ledige, og hvem der er gode, og som man kan lære noget af.

Det er ikke småpenge, som kommunerne kan spare på udgifter til offentlig forsørgelse. Samlet er der omkring 430 millioner kroner at hente, hvis kommunerne får så mange i job, som man kan forvente ud fra indbyggernes sammensætning.

- Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen. Men det er frihed under ansvar. Vi vil ikke acceptere, at ledige overlades til sig selv. Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats, siger Troels Lund Poulsen.

På listen, hvor ydelserne er samlet, ligger Nyborg nummer et efterfulgt af Frederiksberg og dernæst Gladsaxe.

Der er også en liste med årets ”højdespringer”, så man kan se, hvem der har løftet sig mest siden sidste måling.

Alle ranglister vil blive opdateret hvert halve år, så kommunerne løbende kan se, om de gør fremskridt.

Læs mere

Find alle ranglister på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye